Nr. 9 Todá

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE . Restoranas „Todá“ – pernai metų naujokas TOP30 reitinge, šiemet ir vėl pelno vietą jame. Šį kartą – 9-tą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: saulė, atostogos ir daug maisto.

Faktai

ŠefasMartynas Praškevičius (Palangoje), Arnas Budrius (Nidoje)
Restorano vadovasGabrielė Gagilaitė (Palangoje), Mindaugas Glicas (Nidoje)
Virtuvės tipasVidurio Rytų virtuvė
Darbo laikasI–IV 16.00–23.00, V–VI 16.00–00.00, VII 16.00–23.00 (Nidoje), I–VII 16.00–23.00 (Palangoje). Restoranas veikia gegužę – rugsėjį imtinai, gali varijuoti priklausomai nuo oro
AdresasS.Neries g. 25, Palanga; Taikos g. 32B, Nida
Veikia nuo2022 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja8–16 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja14–29 eurus
Degustacinis meniunėra
Vienu metu čia telpa140 svečių Palangoje, 120 svečių Nidoje
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 60 vietų Palangoje, 100 vietų Nidoje
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

Vieta 2023 m. Nr. 7

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: saulė, atostogos ir daug maisto.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Sezoninis restoranas „Todá“ siūlo Vidurio Rytų virtuvės įkvėptų įvairiausių skonių kupinus patiekalus. „Tai gana paprastas, neįpareigojantis maistas, jei ne Vidurio Rytų, tai toks, kurio įkvėpimas bus atkeliavęs iš tų kraštų“, – pasakoja restorano įkūrėjas ir šefas Martynas.

Anot jo, restoranas per kelerius veiklos metus jau atrado savo braižą, žino, kas patinka svečiams ir stengiasi tai išlaikyti.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano „Todá“ patiekalai aprėpia visus Viduriniuosius Rytus – Izraelį, Libaną, Persiją, Maroką. „Smagiausia mūsų ruošiamus patiekalus valgyti su draugų kompanija ar šeima, užsisakyti daug mažų meze lėkštučių, paragauti mūsų vietoje kepamos laffa duonos ir dalintis maistu“, – pabrėžia Martynas.

Anot jo, praktiškai kiekvienas svečių stalas užsisako klasikinio arba su krevetėmis ruošiamo humuso, liulia kebabo ir žinoma, duonos.

„Restorano meniu kinta, tačiau minimaliai. Svečių mylimus patiekalus norime išlaikyti arba dar patobulinti“, – sako „Todá“ šefas. Anot jo, restorano meniu gana platus, tad kiekvienas randa, ką išsirinkti, o atėjus pirmą kartą būna sunku viską išragauti.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL firminių restoranų patiekalų, tokių kaip humusas, ar virš žarijų kepamos mėsos.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano „Todá“ įkūrėjo ir „Džiaugsmo“ Vilniuje vyriausiojo šefo pristatinėti turbūt nebereikia. Restorano komandą sudaro šiltajam sezonui į pajūrį atvykę darbuotojai iš visos Lietuvos. Martynas džiaugiasi, kad į „Todá“ darbuotojai sugrįžta ne pirmus metus, pagrindinė komanda išlieka ir tai puikiai veikia restorano nuotaiką, patiekalų kokybę.

„Kaip komanda mes tik stiprėjame. Linkėčiau, kad tas sunkias karštas vasaros dienas ir toliau dirbtume su meile, kaip dabar ir dirbame“, – sako Martynas.