KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs penkių žvaigždučių viešbutyje, labiausiai patiks svečiams, norintiems pasimėgauti Vilniaus širdies – Katedros ir Gedimino pilies – vaizdais pro langus, kokybišku maistu ir aptarnavimu.
„Telegrafas“ pasižymi išbaigtumu, siūlome ne tik gerą maistą, bei ir nepriekaištingą aptarnavimą“, – sako jau beveik metus šio restorano šefu dirbantis Justinas Kapkovičius.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Telegrafo“ virtuvėje naudojami geriausi iš viso pasaulio atkeliaujantys produktai, o patiekaluose stengiamasi akcentuoti pagrindinį ingredientą, neužgožti jo prieskoniais, marinatu.
„Dauguma patiekalų gimsta iš mano kulinarinių kelionių, patirčių. Pavyzdžiui, Naujosios Zelandijos ėriuko nugarinė, pateikiama su piemenėlių pyrago interpretacija, atkeliavo iš tų laikų, kai dirbau Škotijoje, kur piemenėlių pyragas labai populiarus“, – pasakoja Justinas.
Sukdamasis „Telegrafo“ virtuvėje jis stengiasi gaminti patiekalus kiek kitaip, kaip pats sako – su tvistu. O jei kas paklausia šefo rekomendacijos, jis visuomet pataria paragauti žuvies ar jūros gėrybių patiekalų iš a la carte meniu.
Septynių patiekalų restorano degustacinis meniu – tai savotiška kelionė aplink a la carte meniu, kai galima paragauti skirtingų meniu perlų, tik mažesnėmis, degustacinėmis porcijomis.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL bendros atmosferos, kurią lemia gero meniu ir aptarnavimo visuma, puikus vaizdas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE?
Justinas Kapkovičius prie „Telegrafo“ prisijungė beveik prieš metus. Virtuvėje jis sukasi jau beveik dvidešimt metų. Šiuo metu dar eina Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidento pareigas, yra Tvaraus maisto akademijos mentorius, rašo savo tinklaraštį.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus