Nr. 17 Telegrafas

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs viešbutyje „Grand Hotel Vilnius, Curio Collection by Hilton“ su vaizdais į Vilniaus arkikatedrą, yra dar vienas „30 geriausių restoranų“ senbuvis, reitinge vietą turintis jau šeštus metus iš eilės. Šį kartą restoranas stipriai šokteli per 9 pozicijas ir patenka į 17 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: modernus, elegantiškas, su tvistu.

Faktai

ŠefasJustinas Kapkovičius
Restorano vadovasIndrė Adomavičiūtė
Virtuvės tipasmoderni europietiška virtuvė
Darbo laikasI–V 7.00–10.30, 12.00–15.00, 17.30– 23.00; VI–VII 7.00–11.00, 12.00–14.30, 17.30–23.00
AdresasUniversiteto g. 14. Vilnius
Veikia nuo2012 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja17–22 eurai
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja18–59 eurai
Degustacinis meniu100 eurų asmeniui
Vienu metu čia telpa48 svečiai
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 24 vietos
PusryčiaiVI–VII 12–14.30 (nuo rudens)
Dienos pietūsI–V 11.30–14.30
Šunimsdraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 17
Vieta 2017 m. Nr. 26
Vieta 2018 m. Nr. 25
Vieta 2019 m. Nr. 26
Vieta 2023 m. Nr. 26

KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Telegrafas“, įsikūręs penkių žvaigždučių viešbutyje, labiausiai patiks svečiams, norintiems pasimėgauti Vilniaus širdies – Katedros ir Gedimino pilies – vaizdais pro langus, kokybišku maistu ir aptarnavimu.

„Telegrafas“ pasižymi išbaigtumu, siūlome ne tik gerą maistą, bei ir nepriekaištingą aptarnavimą“, – sako jau beveik metus šio restorano šefu dirbantis Justinas Kapkovičius.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Telegrafo“ virtuvėje naudojami geriausi iš viso pasaulio atkeliaujantys produktai, o patiekaluose stengiamasi akcentuoti pagrindinį ingredientą, neužgožti jo prieskoniais, marinatu.

„Dauguma patiekalų gimsta iš mano kulinarinių kelionių, patirčių. Pavyzdžiui, Naujosios Zelandijos ėriuko nugarinė, pateikiama su piemenėlių pyrago interpretacija, atkeliavo iš tų laikų, kai dirbau Škotijoje, kur piemenėlių pyragas labai populiarus“, – pasakoja Justinas.

Sukdamasis „Telegrafo“ virtuvėje jis stengiasi gaminti patiekalus kiek kitaip, kaip pats sako – su tvistu. O jei kas paklausia šefo rekomendacijos, jis visuomet pataria paragauti žuvies ar jūros gėrybių patiekalų iš a la carte meniu.

Septynių patiekalų restorano degustacinis meniu – tai savotiška kelionė aplink a la carte meniu, kai galima paragauti skirtingų meniu perlų, tik mažesnėmis, degustacinėmis porcijomis.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL bendros atmosferos, kurią lemia gero meniu ir aptarnavimo visuma, puikus vaizdas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE?

Justinas Kapkovičius prie „Telegrafo“ prisijungė beveik prieš metus. Virtuvėje jis sukasi jau beveik dvidešimt metų. Šiuo metu dar eina Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidento pareigas, yra Tvaraus maisto akademijos mentorius, rašo savo tinklaraštį.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus