Nr. 8 Šturmų švyturys
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Šturmų švyturys“ 30 geriausiųjų sąraše – jau šeštus metus iš eilės. Šį kartą jis nominuotas 8 vietoje.
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Šturmų švyturys“ 30 geriausiųjų sąraše – jau šeštus metus iš eilės. Šį kartą jis nominuotas 8 vietoje.
Uoste įsikūręs restoranas kartu su vila „Šturmų švyturys“ sudaro jaukų architektūros ansamblį.
Restorano skonio patirtis telpa į bene trumpiausią Lietuvoje restorano meniu, kuris keičiasi kasdien. Meniu sudaro žuvienė, du šalti patiekalai, vienas pagrindinis karštas patiekalas ir desertas. Kiekvieną dieną žvejai išplaukia į marias ir tik nuo marių Maumo ir žvejų sėkmės priklauso, ką valgysite šiandien.
„Šturmų švyturio“ patiekalai gimsta šefo Česlovo Žemaičio širdyje, galvoje. Jis sako, kad svarbiausia – žuvis. Pats Česlovas yra tikras žvejys, santūrus, tiesus, tarsi nužengęs iš senųjų filmų apie kuršius, užgrūdintus vėjų ir jūros stichijos. Restoranuose dirbančias moteris Česlovas vadina marių laumėmis – jos kursto ugnį Šturmų kaime.
Restoranuose neskamba muzika, kurios nė nepasigesite – ją keičia natūralūs gamtos ir mums ne ką mažiau natūralūs virtuvės garsai.
Gedimino Gražio nuotrauka