KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Somm“ gali pasigirti bene plačiausia vyno korta Lietuvoje ir turbūt Baltijos šalyse, siūlo išskirtinį vyno meniu, aprėpiantį visą pasaulį. „Somm“ siūloma išskirtinė patirtis – vyno ir maisto derinimo vakarienės, kurios keičiamos dukart per metus – vienokia galima pasimėgauti šiltuoju sezonu, kitokia – šaltuoju.
Į restoraną diriguoti degustacinėms vakarienėms atvyksta tikri vyndariai, kurie pristato, kaip gėrimai gaminami, paaiškina, kodėl jie dera su maistu. Restorane „Somm“ svečius aptarnauja šeši profesionalūs someljė, o pats restorano pavadinimas yra prancūziško žodžio „sommelier“ trumpinys.
„Mums svarbu nenusigręžti nuo savo idėjų, nesiblaškyti, nepamesti savo stiliaus, savo požiūrio ir nepamiršti, kad visumą sudaro mažos detalės“, – pasakoja restorano vadovas Narimantas Miežys.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Somm“ šeimininkai pasakoja, kad per pastaruosius metus atnaujino restorano meniu, jis tapo labiau sezoninis, be to, restoranas atsigręžė į Lietuvos tiekėjus – jų auginamas daržoves, grybus, mėsą, žuvį ir tik tai, ko negali gauti vietos rinkoje, atsiveža iš Prancūzijos ar Vokietijos.
Pati restorano koncepcija nekintai – tai užkandžių vieta, kuriuos restorano šeimininkai pataria dalintis.
„Mūsų meniu dominuoja tartarai, karpačio, sašimi. Populiariausi ir nekintantys užkandžiai: keptuvėlės – tigrinių krevečių, portobello grybo ir sraigių. Taip pat skumbrės sašimi ir aštuonkojo koja. Galima sakyti, kad tai pats populiariausias mūsų patiekalas, yra savaičių, kai jų parduodame šimtais“, – vardija Narimantas.
Tarp svečių jau pamėgtų restorano naujienų – geltonuodegės sevičė, ešerio sevičė, elnienos tartaras. Be to, kadangi „Somm“ meniu tapo labiau sezoninis, apsilankius restorane skirtingu metu galima tikėtis ir skirtingų sezoną atspindinčių užkandžių.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL pastovios kokybės, dėmesio detalėms ir aptarnavimo kokybės. „Svečiams labai patinka mūsų degustacinės vakarienės su vyndariais. Šios vakarienės yra tapusios ir populiaria dovana, kurią svečiai dovanoja vieni kitiems. Į jas tereikia ateiti, atsipalaiduoti ir viską patirti – pasirūpiname viskuo nuo – iki“, – sako Narimantas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Somm“ virtuvei diriguojantis šefas Algimantas Kviklys – psichologas pagal išsilavinimą. „Somm“ yra pirmoji jo darbovietė, kur Algimantas pradėjo dirbti su maistu. Pradėjęs nuo virėjo pozicijos bei elementariausių darbų, savo pastovumu, užsispyrimu, noru tobulėti užaugo iki restorano šefo.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus