Nr. 18 Saint Germain

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE . Restoranas „Saint Germain“ – TOP30 senbuvis, į geriausiųjų sąrašus patenkantis jau šeštą kartą. Šiemet restoranas pelno 18 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: magiškas, kokybiškas ir svetingas.

Faktai

ŠefasGediminas Švenčionis
Restorano vadovasDainius Vasiliauskas
Virtuvės tipasprancūziška virtuvė
Darbo laikasI–VI 11.00–22.30, VII 11.00–21.30
AdresasLiteratų 9-32, Vilnius
Veikia nuo2005 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja15–25 eurus
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja25–40 eurų
Degustacinis meniupagal individualų užsakymą
Vienu metu čia telpa40 svečių
Vaikai laukiaminuo 10 metų
Terasayra, 40 vietų
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški terasoje

Vieta 2016 m. Nr. 10
Vieta 2017 m. Nr. 20
Vieta 2018 m. Nr. 15
Vieta 2019 m. Nr. 13
Vieta 2023 m. Nr. 16

KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoraną „Saint Germain“ pelnytai galima vadinti vienu stabiliausių restoranų šalyje. Jis ne tik šeštą kartą iš eilės išlieka 30 geriausiųjų reitinge, bet ir jau beveik dvidešimtmetį nedaug kinta patiekalų ir kokybės prasme.

„Ilgalaikį mūsų buvimą reitinge lemia stabilumas – mūsų restoranui kitąmet sukaks dvidešimt metų. Turime žmonių, kurie dirba nuo pat restorano įkūrimo, yra ir patiekalų, kurie išliko visą tą laiką. Mūsų meniu, kolektyvas ir kokybė mažai keičiasi, o svečiai visada ras tai, ką rado ir praėjusį kartą, ir tai, ko tikisi iš mūsų“, – sako restorano vadovas Dainius Vasiliauskas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Prancūzišką virtuvę atstovaujančio restorano meniu gana platus, jame kiekvienas ras mėgstamų patiekalų. Patys patiekalai – išdirbti iki smulkmenų, gaminami tūkstančius kartų.

Restorano šeimininkai svečiams užkandžiui siūlo įvairių tartarų, karpačio. Svečių mėgstamiausi patiekalai – keptos ančių kepenėlės foie gras su apelsinais, keptomis bulvytėmis ir raudonojo vyno-rozmarinų padažu, garuose ruoštas vilkešeris su imbieru, patiekiamas su sojos padažu ir užkepta bulvių koše bei vilkešerio ir avokadų tartaras. Tarp desertų pasirinkimo galima rasti klasikinį prancūzišką crème brûlée, konjake troškintas slyvas, fondant au chocolat ir kitokį negu visur ledų tekstūros tiramisu.

„Iš tiesų mūsų meniu kinta labai mažai, nes laikomės principo, kad norėdami pakeisti patiekalą, turime į jo vietą pasiūlyti geresnį, o per tiek metų turime meniu, kurio kiekvienas patiekalas randa savo gerbėjų, tad keisti būna labai sunku, nes būtent dėl atpažįstamų skonių, žinodami, ko paragaus, o ne ieškodami ko nors naujo, žmonės ir ateina“, – pasakoja Dainius.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL restorano stabilumo ir svetingumo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės šefas Gediminas Švenčionis „Saint Germain“ dirba jau daugiau negu 19 metų. Turbūt nesuklysim pasakę, kad jis – vienas stabiliausių šalies šefų, puikiai įkūnijantis ir restorano „Saint Germain“ stabilumo dvasią. Virtuvės komandoje, sako Dainius, irgi dirba stabilūs žmonės, savo amato žinovai.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus