Nr. 30 Protėviai
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Protėviai“ – pernai duris atvėręs restoranas ir naujokas TOP30 reitinge. Sąraše jis startuoja nuo 30 vietos.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ ugnis, bendrystė, tikras maistas.
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Protėviai“ – pernai duris atvėręs restoranas ir naujokas TOP30 reitinge. Sąraše jis startuoja nuo 30 vietos.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ ugnis, bendrystė, tikras maistas.
KODĖL VERTA APLANKYTI? „Protėviai“ – viso pasaulio protėvių patirties įkvėptas ugnies restoranas, kur senosios gaminimo tradicijos susitinka su šiuolaikiškos virtuvės receptais. Restoranas naudoja išskirtinius produktus, turi didelį atvirą grilių ir ant tiesioginės anglių ir malkų kaitros kepa maistą. Išskirtinis ir „Protėvių“ interjeras, kuriame gausu ugnies užuominų – restorano erdvės sukuria maisto idėją papildančią atmosferą.
„Be atviros ugnies „Protėviai“ nebūtų „Protėviai“. Į mūsų gyvenimus norėjome sugrąžinti maisto ruošimą ant primityvaus, pirminio gaminimo būdo“, – sako restorano šefas Dominykas Kupčinskas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Užkandžiams restoranas siūlo daug raw maisto (žuvies ir mėsos), dalis jų net ir būdami raw turi ugnies prisilietimo. Plataus asortimento jautienos kepsniai, žuvis, jūros gėrybės – viskas čia kepama žarijų karštyje.
„Išskirčiau tris geriausius produktus, kuriuos turime – tai wagyu karviena, lietuviška išpjova, brandinta su specialia grybine kultūra kodži ir jautienos trachėja, brandinta su pieno milteliais“, – vardija Dominykas.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL nes tai pirmas toks restoranas Lietuvoje, kur tik ant atviros ugnies liepsnos – taip, kaip gamindavo prieš tūkstančius metų gyvenę mūsų protėviai – ruošiami šefo Dominyko Kupčinsko, virtuvėje besisukančio jau 9 metus, sukurti tikro maisto receptai.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Žmonės, mylintys maistą.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus