Nr. 23 Monai

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Monai“ – TOP30 sąrašo senbuvis, išsilaikantis jame jau šešis metus iš eilės. Šį kartą „Monai“ yra 23 reitingo vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: saldu, aštru, sūru.

Faktai

ŠefasGražvydas Tamkevičius
Restorano vadovasGreta Gerviatauskaitė
Virtuvės tipasnamų restoranas
Darbo laikasII–V 11.30–22.00, VI 11.00–22.00, VII 11.00–16.00
AdresasLiepų g. 4, Klaipėda
Veikia nuo2015 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja9–14 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja24–33 eurus
Degustacinis meniunėra
Vienu metu čia telpa40 svečių, yra ir atskira banketų salė (telpa dar 40 svečių)
Vaikai laukiaminuo 10 metų
Terasanėra
PusryčiaiVI 11.00–13.00, VII 11.00–16.00
Dienos pietūsI–V 11.30–14.00
Šunimsdraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 4
Vieta 2017 m. Nr. 4
Vieta 2018 m. Nr. 2
Vieta 2019 m. Nr. 3
Vieta 2023 m. Nr. 8

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Monai“ yra jaukus namų restoranas uostamiestyje, kur tiekiamas paprastas, šviežias ir kokybiškas a la carte, vyrauja draugiška aplinka ir gera atmosfera. Šiemet restoranas svečius pasitinka vizualiai atsinaujinęs – pasikeitė lėkštės, įrankiai, stalų išdėstymas. Tiesa, pats interjeras išliko toks pat, kaip ir lig šiol.

„Virtuvė be paslapčių“, – taip „Monus“ pristato pats įkūrėjas Vytautas Samavičius. Anot jo, restorano šeimininkams svarbiausia, kad jis būtų mylimas savo svečių.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Monų“ virtuvėje pastaruoju metu atsirado kur kas daugiau žuvies patiekalų. „Esame įsikūrę Klaipėdoje, tad natūralu, kad atvykę pas mus žmonės nori paragauti žuvies ir rinktis ne iš dviejų skirtingų jos rūšių. Dažniausiai pas mus galim rasti Viduržemio jūros ešerio, dorados, oto, starkio, menkės. Nors turime ir mėsos patiekalų, tačiau pagamintų iš žuvies dabar svečiai ras daugiau“, – apie meniu pokyčius kalba Vytautas.

Nors populiariausi patiekalai išlieka, pats „Monų“ meniu kinta, priklausomai nuo sezono, dažniausiai atnaujinami garnyrai, padažai. „Tarkim, jei liepą, tikėtina, menkę pas mus rasite su voveraitėmis, tai vėliau, atsiradus ankštinių daržovių, garnyrui bus tiekiamos jos“, – mini restorano įkūrėjas.

Apskritai „Monai“ siekia gaminti aiškų maistą, patiekalai susideda iš daugiausiai penkių ingredientų, praktiškai nenaudojami jokie marinatai. Kas rytą čia yra kepama bemielė natūralaus raugo duona.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, „kad mes esam faini, draugiški ir paslaugūs“, – sako Vytautas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Monų“ virtuvėje sukasi virtuvės šefas Gražvydas Tamkevičius ir lojali, atsidavusi bei tikinti komanda.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus