Nr. 28 Momo grill Vilnius
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Momo grill“ – vienas iš trisdešimties geriausiųjų restoranų senbuvių. Restoranas Vilniuje šiemet – 28 vietoje.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: jauni, drąsūs ir tikintys.
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Momo grill“ – vienas iš trisdešimties geriausiųjų restoranų senbuvių. Restoranas Vilniuje šiemet – 28 vietoje.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: jauni, drąsūs ir tikintys.
KODĖL VERTA APLANKYTI? Žinomo virtuvės meistro Vytauto Samavičiaus įkurto „Momo Grill“ identitetas išlieka stabilus ir nekinta – restoranas yra ant grotelių keptos mėsos, žuvies ir daržovių vieta.
Maistas čia gaminamas ispaniškame „Josper“ griliuje, ypač populiariame užsienio restoranuose. Ypatinga čia ir tai, kad jautienos didkepsnį užsisakę svečiai gali patys išsirinkti, kuriuo iš šešių restorano siūlomų peilių jį pjaustys.
O pati aplinka restorane – laisva ir neįpareigojanti, čia vienoje erdvėje išsiteks ir džinsais, ir kostiumu vilkintys svečiai.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Momo grill“ restorane viskas yra gaminama vietoje (nuo duonos iki padažų) ir tik vienai dienai. Restorano signature dish – jautienos tartaras. „Nors mūsų esminiai patiekalai nekinta, keičiasi jų pateikimas, skonis. Apskritai meniu stengiamės atnaujinti du–tris kartus per metus, žinoma, ne 100 procentų“, – sako Vytautas.
Anot jo, restorano svečiai neįsivaizduoja be jau minėtų tartarų – taip pat be sausio ar šlapio brandinimo jautienos kepsnių.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL geros atmosferos ir geros mėsos.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restoranų šeimininkai – Vytautas ir jo žmona Kristina. Vilniuje virtuvei diriguoja Kotryna Petrauskaitė. „Mūsų virtuvės komanda – jauna ir ambicinga“, – sako Vytautas.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus