Nr. 22 La Capital
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai buvęs naujoku trisdešimties geriausių restoranų sąraše, šiemet restoranas „La Capital“ išlaiko tą pačią – 22 poziciją.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: atrasti, dalintis, mėgautis.
SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai buvęs naujoku trisdešimties geriausių restoranų sąraše, šiemet restoranas „La Capital“ išlaiko tą pačią – 22 poziciją.
3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: atrasti, dalintis, mėgautis.
KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „La Capital“ – palyginti naujokas rinkoje, veikiantis trejus metus ir, anot šeimininkų, kiekvieni metai jam prideda patirties ir brandos. „La Capital“ vadina save meksikietiškų patirčių restoranu, įkvėptu autentikos, kuri derinama su šiuolaikiniu kulinariniu metu. Restoranas skatina net ir tuos, kurie mano, kad meksikietiškas maistas nėra jų mėgstamiausia virtuvė, – užsukti, pabandyti, atrasti ir mėgautis.
„Siekiu, kad kiekvienas svečias galėtų išbandyti naujus skonius ir technologijas, kurių išmokau Meksikoje. Stengiuosi, kad tai būtų kuo tradiciškiau, tačiau kai kurie mano patiekalai čia pasižymi savo šiuolaikine interpretacija“, – sako šefas Ivan Alexis Hernandez Maldonado. Tai laiko patikrinti receptai ir ingredientai perkelti į gastronominę lėkštę.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano šeimininkai sako, kad svečiui atėjus pirmiausia išsiaiškina, ar jis valgo aštriai, ar norėtų švelniau ir esant galimybei bando pristaitkyti prie visų skonių. „La Capital“ nereprezentuoja meksikietiškos gatvės virtuvės, tai yra gastronominė patirtis. O skanių ir, svarbiausia, kokybiškų produktų ras visi. Užkandžius, sekant meksikietiškomis tradicijomis, siūlo dalintis kartu su draugais. Tarp pagrindinių patiekalų čia rasite ir žuvies, ir mėsos, ir jūros gėrybių.
„Mums labai svarbi ir svečių edukacija. Norime, kad kiekvienas atėję pas mus gautų ne tik patiekalą ant stalo, bet pačią geriausią emociją ir patirtį. Atnešdami kiekvieną patiekalą, paaiškiname, kaip valgyti, papasakojame jo istoriją“, – mini restorano vadovė Ingrida Rakauskaitė.
Svečių labiausiai mėgstami patiekalai „La Capital“ restorane – tuno bei krevečių tostados, karibų stiliaus ceviches, ilgai troškinta ėriena, marinuota meksikietiškais „barbacoa“ prieskoniais. Be meksikietiško maisto restoranas siūlo per šimtą meskalio ir tekilos rūšių bei įvairiausių meksikietiškų kokteilių.
Restoranas nuolat papildo meniu naujais skoniais, patiekalais, kokteiliais, o darbuotojai plečia žinias, dalyvauja įvairiuose mokymuose.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL naujų neatrastų skonių, svetingo aptarnavimo, patirties. „Sau labiausiai linkėtume laimingų, gerai laiką praleidusių svečių, kurie po apsilankymo jau galvos apie tai, kada galės sugrįžti ir vėl“, – sako restorano šeimininkai.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano šefas – Ivan Alexis Hernandez Maldonado dirbęs viename garsiausių pasaulio restoranų “Pujol”, esančių TOP10 pasaulio restoranų, o iki atvykstant į Lietuvą, kūrė kartu su šefu Joaquin Cardoso. „Restorano įkūrėjai turėjo aiškią viziją, kad meksikietiškai virtuvei turi vadovauti žmogus, kuris žino ir išmano šios šalies kulinarinį meną, kad atėję svečiai galėtų pajausti tikrą meksikietišką emociją. Tad kartu su ilgametę patirtį turinčia virtuvės komanda, tai kuria jau trečius metus“, – pabrėžia Ingrida.
Pati restorano komanda – ištikima, atsidavusi ir mylima. Darbuotojų rotacija – labai maža, tad savo svečius restoranas pažįsta vis geriau.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus