KODĖL VERTA APLANKYTI? „Fabrikėlis“ vadina save kūrybinėmis maisto dirbtuvėmis ir yra užsibrėžęs gilinti savo koncepciją ir toliau eiti vietinės, naujosios Baltijos virtuvės keliu, vis labiau atrasti savo išskirtinį braižą.
Į restoraną „Fabrikėlis“ virto iš sumuštinių ir šaltibarščių kioskelio, kurį restorano šefas Ovidijus Orenta iš pradžių atidarė su verslo partneriu. Sulaukęs pasisekimo kioskelis tapo restoranu su didžiuliu kiemu, kuriame dauguma daiktų – prikelta antram gyvenimui. Vienintelis statinys su naujomis medžiagomis – naujoji šilta terasa, leidusi išplėsti restorano plotą ir šaltuoju metu laiku priimti daugiau svečių.
Anot Ovidijaus, „Fabrikėlį“ verta aplankyti tam, kad kitam amplua atrastum pažįstamus ingredientus. „Ragaudami patiekalus patirsite ir mano asmeninę gyvenimo kelionę, mano prisiminimus ar visai kitaip pamatysite įprastus ingredientus“, – sako restorano šefas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas atstovauja Baltijos šalių virtuvei – tai reiškia, kad meniu neišvysite egzotiškų produktų ar prieskonių, daug kas bus pažįstama, tik pateikta kitaip. Čia atėjusiam svečiui reikėtų tikėtis aukščiausio lygio ingredientų, kurių apie 80 proc. sudaro Lietuvos ūkininkų produkcija, daugiau negu pusė jos – ekologiškai augintos daržovės ar mėsa.
„Į patiekalus įdedame visą širdį – su kokia meile ūkininkai užaugina mums produktus užaugina, su tokia pat meile mes juos pagaminame“, – pabrėžia Ovidijus.
Restoranas vadovaujasi mikro sezoniškumo principais, tad „Fabrikėlyje“ meniu kinta maždaug kas ketvirtį, o mažesni pokyčiai įvyksta dar dažniau.
„Vasarą meniu keičiame dukart, nes tiek visko yra ir sezonai labai trumpi, pavyzdžiui, uogų, žirnių – vos po tris savaites, tad norisi kad svečiai pajustų kuo daugiau vasaros“, – pasakoja virtuvės šefas.
Savo signature dish ir vizite kortele restoranas vadina visą palyginti nedidelį, aštuonių patiekalų a la carte meniu. Iš jo patiekalų sudarytas ir degustacinis meniu, kuriame – penki patiekalai.
Pastaruoju metu restorano šeimininkai sako daugiau dėmesio skiriantys vynui: greta natūralaus pasipildė ir kitokiomis vyno rūšimis, siūlo maisto ir vyno derinimo meniu.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, kad gali tikėtis nuo A iki Ž sąžiningo požiūrio į svečią, daug atsidavimo, kai komanda neskaičiuoja darbo valandų.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Ovidijus daug metų dirbo įvairiuose šalies restoranuose, didžiausią įtaką jam padarė „Džiaugsmo“ ir „Todá“ šefas Martynas Praškevičius. Virtuvės komanda pastaruoju metu išsiplėtė, dabar joje sukasi Eglė, Emilis, Steponas, Karolis, Lilija ir Andžela.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus