Nr. 15 Elven

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE Restoranas „Elven“ Vilniuje duris atvėrė prieš mažiau negu metus ir yra „30 geriausių“ restoranų naujokas, savo pasirodymą reitinge pradedantis nuo 15 vietos.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ žuvis, galva ir uodega.

Faktai

ŠefasAdomas Jegnoras
Restorano vadovasLukas Daugirdas
Virtuvės tipasŠiaurės Europos žuvies restoranas
Darbo laikasII–IV 12.00–22.00, V–VI 12.00–23.00
AdresasL. Stuokos-Gucevičiaus g. 7, Vilnius
Veikia nuo2023 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja8–18 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja24–40 eurų
Degustacinis meniuyra, trijų patiekalų (kaina 45 eurai asmeniui) ir penkių patiekalų (kaina 70 eurų asmeniui)
Vienu metu čia telpa68 svečiai
Vaikai laukiaminuo bet kokio amžiaus
Terasayra, 40 svečių
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra, darbo dienomis 12.00–16.00
Šunimsdraugiški

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Elven“, kurio pavadinimas norvegiškai reiškia upę, save vadina žuvies restoranu, įkvėptu Šiaurės Europos kulinarinių tradicijų.

„Restoranas gimė iš poreikio Vilniuje turėti žuvies restoraną, nes tokia kryptimi dirbančių nėra daug. Rasti vietų, kur žuvies ir jūros gėrybių mėgėjai galėtų paragauti ne sushi, o žuvies Europietiško stiliaus restorane, nėra lengva. Be to, žuvis yra mano, kaip virtuvės šefo, stiprybė“, – pasakoja Adomas Jegnoras, „Elven“ virtuvės šefas.

Anot jo, restoraną labiausiai ir verta aplankyti dėl plataus žuvies, kurią naudoja tik šviežią ir nešaldytą, bei jūros gėrybių pasirinkimo. Svečiai čia ras paltuso, ešerio, oto, jūros velnio, jūros liežuvio, langustų, šukučių, skumbrės. Tiesa, mėsos mėgėjai irgi neliks nuskriausti – restoranas serviruoja bent pora užkandžių ir vieną mėsišką pagrindinį patiekalą.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Elven“ maisto filosofija atspindi populiarią tendenciją – maistą dalinimuisi. Dalintis svečiai raginami ne tik užkandžius, bet ir pagrindinius patiekalus. Meniu galima rasti bent keturis iškart dviem žmonėms skirtus pagrindinius patiekalus.

„Norime sukurti svečių bendrumo jausmą, kai valgoma ne asmeniškai, o dalinantis su kitais. Taip pat tokia koncepcija atneša ir daugiau laisvumo“, – pabrėžia Adomas.

Vienas išskirtinių „Elven“ patiekalų – ant ugnies kepta žuvies galva. „Dažnai svečiai klausia, o kas ta žuvies galva? Tai ir yra visa kepta žuvies galva su pelekais. Patiekalas, atspindintis mūsų požiūrį į tvarumą ir parodantis, kad galima naudoti ne tik žuvies file, bet ir kitas dalis. Ragauti žuvies galvą kažkam gali būti nekomfortabilu, tačiau dažniausiai svečiai tokį patiekalą mielai priima ir lieka maloniai nustebinti, nes tokio kitur nėra“, – pasakoja restorano šefas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL maisto braižo ir galimybės paragauti įvairesnių žuvies patiekalų.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Adomas Jegnoras yra ne tik Vilniaus „Elven“, bet ir Kauno restorano „Nüman“, kuris TOP30 šiemet užima 29 vietą, virtuvės šefas. Anot jo, pati restorano komanda pakankamai jauna, tačiau moka nuosekliai dirbti, be chaoso virtuvėje, sugeba išlaikyti ramybę.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus