Nr. 16 Dine

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Restoranas „Dine“ – trečias iš eilės senbuvis, vietą reitinge pelnantis jau šeštus metus. „Dine“ šiemet užima 16 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTIS RESTORANĄ: daug skanaus maisto, gero vyno ir gerų emocijų.

Faktai

ŠefasDonatas Šatkauskas
Restorano vadovasArminas Darasevičius
Virtuvės tipasmoderni europietiška virtuvė
Darbo laikasI–III 11.30–22.00 IV–VI 11.30–23.00
AdresasGedimino pr. 35, Vilnius
Veikia nuo2014 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja10–16 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja23–56 eurus
Degustacinis meniuTeminės vyno ir maisto derinimo degustacijos, apie 95 eurai kartu su vynu
Vienu metu čia telpa50 svečių
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasanėra
Pusryčiainėra
Dienos pietūs11.30–14.00
Šunimsnedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 3
Vieta 2017 m. Nr. 6
Vieta 2018 m. Nr. 8
Vieta 2019 m. Nr. 8
Vieta 2023 m. Nr. 12

KODĖL VERTA APLANKYTI? Arminas Darasevičius, restorano „Dine“ vadovas, vynų ekspertas, tvirtina, kad iš visų sudedamųjų sėkmės dalių viena svarbiausių neabejotinai yra pats restorano tiekiamas maistas.

„Norime nenuleisti kokybės kartelės – maisto, aptarnavimo, vyno kortos požiūriu. Siekiame visą laiką atsinaujinti, būti modernūs. Tačiau svarbiausia, kad mūsų maistas būtų skanus, suprantamas svečiams“, – tvirtina Arminas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas „Dine“ sako nenutolstantis nuo savo kūrybinės ašies, tačiau nebijantis ir evoliucionuoti, eksperimentuoti.

Viena iš naujovių – kas mėnesį svečiams siūlomos teminės maisto ir vyno derinimo degustacinės vakarienės, kurių metu aprėpiamas ir skirtingų regionų, ir įvairios tematikos maistas ir gėrimai.

„Kitais aspektais toliau einame tuo pačiu keliu, esame a la carte restoranas ir stengiamės išlaikyti tai, ką darome. Turime klasikinių patiekalų, kurie pas mus restorane jau labai ilgai, tačiau vis atsiranda naujų, papildančių valgiaraštį, dalis jų į a la carte meniu nugula iš minėtų degustacinių vakarienių“, – pasakoja restorano vadovas. Vienas tokių, jau pamėgtų svečių – dorados kapotinis su fermentuotų citrusu geliu.

„Dine“ atiduoda duoklę ir moderniai pateikiamiems lietuviškiems patiekalams, pavyzdžiui, vasarą serviruoja šaltibarščius. „Apskritai į bet kokį patiekalą žiūrime per modernumo prizmę“, – pabrėžia Arminas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL neįpareigojančios atmosferos, šiltumo, paprastumo, vyno kortos ir tinkamų vyno derinių su maistu. „Mums labiausiai patinka, kai restorane lankosi žmonės, besidžiaugiantys gastronominiu pasauliu, norintys mėgautis maistu, patirti, paragauti“, – sako restorano vadovas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės šefas Donatas Šatkauskas pabaigė Vakarų Londono universitetą ir įsidarbino prestižiniame „Oxo Tower“ restorane Anglijos sostinėje. Ten jis įgavo bazines žinias apie virtuvės darbo procesus, vėliau atsidūrė virtuvės meistro ir įžymybės Simono Rogano tuo metu naujai atidaromame restorane „Fera at Claridge's“, kuris vos po pusės metų veiklos gavo „Michelin“ įvertinimą. Galiausiai, įgavęs dar daugiau patirties ir pasitikėjimo savimi, Donatas grįžo į Lietuvą. Po metų trukusių ieškojimų savo vietą jis atrado „Dine“.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus