KODĖL VERTA APLANKYTI? Sezoninis restoranas „Todá“ siūlo Vidurio Rytų virtuvės įvairiausių skonių kupinus patiekalus. „Tai gana paprastas, neįpareigojantis, Tel Avivo įkvėptas maistas“, – sako restorano įkūrėjas ir šefas Martynas. Restoranas stengiasi išlaikyti gerą atmosferą ir nuotaiką, kad atsipalaidavę pajūrio svečiai čia neįsitemptų, o maloniai ir skaniai praleistų laiką.
„Restorane sulaukiame lankytojų iš viso Lietuvos, nors vyrauja vilniečiai, kauniečiai. Pastebime, kad pajūrio svečiai kiek labiau atsipalaidavę, atlaidesni, tačiau mes dirbame taip pat, nemažindami savo standartų“, – pabrėžia restorano šefas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano „Todá“ patiekalai aprėpia visus Viduriniuosius Rytus – Izraelį, Libaną, Persiją, Maroką. „Smagiausia mūsų ruošiamus patiekalus valgyti su draugų kompanija ar šeima, užsisakyti daug mažų meze lėkštučių, paragauti mūsų vietoje kepamos duonos ir dalintis maistu“, – pabrėžia Martynas. Anot jo, restorano meniu gana platus, tad kiekvienas randa, ką išsirinkti, o atėjus pirmą kartą būna sunku viską išragauti.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL firminių restoranų patiekalų, tokių kaip humusas, užtepėlės ar virš žarijų kepama mėsa.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano „Todá“ įkūrėjo ir „Džiaugsmo“ Vilniuje vyriausiojo šefo Martyno Praškevičiaus pristatinėti turbūt nebereikia. Naujojo restorano komandą sudaro šiltajam sezonui į pajūrį atvykę darbuotojai iš visos Lietuvos. „Tai žmonės, kurie dėl „Todá“ svečių aukoja savo pačių vasarą“, – didžiuodamasi sako Martynas.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus