Nr. 7 Todá

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Restoranas „Todá“ – paskutinis naujas vardas šiemetiniame trisdešimties geriausiųjų restoranų sąraše. Pernai Palangoje ir Nidoje puikiai žinomo šefo Martyno Praškevičiaus įkurtas sezoninis restoranas užima 7 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: saulė, atostogos ir daug maisto.

Faktai

ŠefasMartynas Praškevičius (Palangoje) Arnas Budrius (Nidoje)
Restorano vadovasGoda Žebrytė, Gabrielė Gagilaitė (Palangoje), Mindaugas Glicas (Nidoje)
Virtuvės tipasVidurio Rytų virtuvė
Darbo laikasnuo gegužės – rugsėjis imtinai, gali varijuoti priklausomai nuo oro
AdresasS.Neries g. 25, Palanga; Taikos g. 32B, Nida
Veikia nuo2022 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja6–13 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja14–29 eurus
Degustacinis meniunėra
Vienu metu čia telpa140 svečių Palangoje, 120 svečių Nidoje
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, po 60 vietų Palangoje ir Nidoje
PusryčiaiVI 11.00–14.00 (Nidoje)
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

KODĖL VERTA APLANKYTI? Sezoninis restoranas „Todá“ siūlo Vidurio Rytų virtuvės įvairiausių skonių kupinus patiekalus. „Tai gana paprastas, neįpareigojantis, Tel Avivo įkvėptas maistas“, – sako restorano įkūrėjas ir šefas Martynas. Restoranas stengiasi išlaikyti gerą atmosferą ir nuotaiką, kad atsipalaidavę pajūrio svečiai čia neįsitemptų, o maloniai ir skaniai praleistų laiką.

„Restorane sulaukiame lankytojų iš viso Lietuvos, nors vyrauja vilniečiai, kauniečiai. Pastebime, kad pajūrio svečiai kiek labiau atsipalaidavę, atlaidesni, tačiau mes dirbame taip pat, nemažindami savo standartų“, – pabrėžia restorano šefas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano „Todá“ patiekalai aprėpia visus Viduriniuosius Rytus – Izraelį, Libaną, Persiją, Maroką. „Smagiausia mūsų ruošiamus patiekalus valgyti su draugų kompanija ar šeima, užsisakyti daug mažų meze lėkštučių, paragauti mūsų vietoje kepamos duonos ir dalintis maistu“, – pabrėžia Martynas. Anot jo, restorano meniu gana platus, tad kiekvienas randa, ką išsirinkti, o atėjus pirmą kartą būna sunku viską išragauti.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL firminių restoranų patiekalų, tokių kaip humusas, užtepėlės ar virš žarijų kepama mėsa.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano „Todá“ įkūrėjo ir „Džiaugsmo“ Vilniuje vyriausiojo šefo Martyno Praškevičiaus pristatinėti turbūt nebereikia. Naujojo restorano komandą sudaro šiltajam sezonui į pajūrį atvykę darbuotojai iš visos Lietuvos. „Tai žmonės, kurie dėl „Todá“ svečių aukoja savo pačių vasarą“, – didžiuodamasi sako Martynas.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus