KODĖL VERTA APLANKYTI? „Stikliai“ yra pirmas restoranas, atsidaręs Lietuvoje atkūrus nepriklausomybę ir fine dining pradininkas šalyje. Čia yra lankęsis ne vienas aukšto rango pareigūnas, karalius, prezidentas – tai puikiai rodo jau ketvirtą dešimtį įpusėjusio restorano kokybę ir profesionalumą. „Stiklių“ virtuvės šefai ilgus metus aptarnavo Lietuvos Prezidentūrą, jiems teko rengti vakarienes ir Valdovų rūmuose, ir Gedimino bokšte. Tai itin puošnus restoranas, stebinantis svečius stiklo stogu, nuo antro aukšto svyrančiais išpuoselėtais augalais. Jei čia vyksta šventės, jų organizatoriams neprireikia daug dekoro – atmosferą sukuria ir taip šventinė restorano aplinka.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Stiklių“ meniu daugiausia remiasi prancūziškos virtuvės klasika. „Stengiamės, kad būtų skanu, estetiška ir gražu“, – sako kelis metus restorano virtuvėje šeimininkaujantis šefas Rytis Kairys. Anot jo, svečiai čia ras patiekalų iš baltų jūrinių žuvų, jūros gėrybių, omaro, kartais šaltiems patiekalams naudojama ir lašiša. Iš mėsos patiekalų svečiai labiausiai pamėgę stirnieną, ėrieną, kartais šefas pateikia antieną, o šiuo metu sako labai pamėgęs karvelį. Foie gras mėgėjai „Stikliuose“ gali paragauti šio patiekalo, kuris gaminamas čia pat vietoje. „Gaminame iš tų produktų, kurie yra sezoniniai, stengiamės juos patiekti kitaip nei įprasta, atskleisti jų skonį“, – pabrėžia virtuvės šefas.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL laiko patikrintos kokybės, šventinės aplinkos, profesionalaus aptarnavimo ir ilgametės patirties.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Rytis Kairys per kelerius metus surinko gastronominio restorano komandą, kurioje dabar dirba 6 žmonės. Pats Rytis, prieš ateidamas į „Stiklius“ daugiausiai dirbo viešbučių restoranuose Vilniuje.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus