Nr. 28 Somm

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Restoranas „Somm“ nepalieka „30 geriausių restoranų“ reitingo nuo pat savo atidarymo ir čia yra jau ketvirtus metus iš eilės. Šiemet „Somm“ – 28 vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: vynas, užkandžiai ir gera atmosfera.

Faktai

ŠefasAlgimantas Kviklys
Restorano vadovasNarimantas Miežys
Virtuvės tipasvyno restoranas
Darbo laikasI–II 17.00–23.30, IV–VI 14.00–23.30
AdresasPylimo g. 21, Vilnius
Internetewww.somm.lt
Veikia nuo2016 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja12–16 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja23–30 eurų
Degustacinis meniu80 eurų asmeniui (4 patiekalai ir 4 vyno taurės)
Vienu metu čia telpa70 svečių
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 40 svečių
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

Vieta 2017 m. Nr. 14
Vieta 2018 m. Nr. 9
Vieta 2019 m. Nr. 11

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Restorane „Somm“ rasite plačiausią vyno kortą Lietuvoje ir turbūt Baltijos šalyse, siūlome išskirtinį vyno meniu, aprėpiantį visą pasaulį“, – pasakoja restorano vadovas Narimantas Miežys. Anot jo, „Somm“ siūlo išskirtinę patirtį – vyno ir maisto derinimo vakarienes. Į restoraną diriguoti degustacinėms vakarienėms atvyksta tikri vyndariai, o ir pats restoranas organizuoja degustacines degustacines vakarienes, kai ne tik prie patiekalų pasiūlo derantį vyną, bet pristato, kaip gėrimai gaminami, paaiškina, kodėl jie dera su maistu. Restorane „Somm“ svečius aptarnauja šeši profesionalūs someljė, o pats restorano pavadinimas yra prancūziško žodžio „sommelier“ trumpinys. „Somm“ aptarnavimo kokybe pasitiki ir aukščiausio rango asmenys, šalies Prezidentūra.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Somm“ yra užkandžių vieta, kuriuos restorano šeimininkai pataria dalintis. „Mūsų meniu dominuoja tartarai, karpačio, sašimi, bet esame lankstūs, galime paruošti ir veganiškų patieklų, nors meniu jų neturime. Populiariausi ir nekintantys mūsų užkandžiai: keptuvėlės – tigrinių krevečių, portobello grybo ir sraigių. Taip pat skumbrės sašimi ir aštuonkojo koja. Galima sakyti, kad tai pats populiariausias mūsų patiekalas, yra savaičių, kai jų parduodame šimtais“, – vardija Narimantas. Desertų mėgėjams „Somm“ siūlo savo jau irgi legendinėmis tapusias ispaniškas spurgas churros.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL pastovios kokybės, dėmesio detalėms ir aptarnavimo kokybės.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Somm“ virtuvei diriguojantis šefas Algimantas Kviklys – psichologas pagal išsilavinimą. „Somm“ yra pirmoji jo darbovietė, kur Algimantas pradėjo dirbti su maistu. Ilgą laikė jis mokėsi ir dirbo kartu su idėjiniu restoranu vadovu šefu Edidijumi Lapinsku, sėmėsi žinių ir, pradėjęs nuo virėjo pozicijos bei elementariausių darbų, savo pastovumu, užsispyrimu, noru tobulėti užaugo iki restorano šefo.

„Algis be galo ramiai reaguoja į įvairias iškylančias situacijas, virtuvėje pas mus karšta, apsisukimai greitai, bet viskas vyksta užtikrintai ir ramiai, grojant muzikai“, – pasakoja Narimantas. Be šefo Algimanto virtuvėje sukasi darni ir ilgai kartu dirbanti komanda. „Dėl to, ar pirmadienis, ar penktadienis, maistas iki svečių stalo atkeliaus taip pat greitai“, – pabrėžia restorano vadovas. Komanda drąsiai dirba ir stebima svečių – viena iš restoranų virtuvių yra atvira, kur lankytojai gali matyti, kaip ruošiami jų tartarai ar karpačio, stebėti gyvą maisto gamybos procesą.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus