KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Saint Germain“ save apibūdina kaip be galo stabilų restoraną – tokį kur po kurio laiko atėjęs svečias meniu ras iš esmės tuos pačius patiekalus, kurie nesiskirs nei kokybės, nei pagaminimo prasme. „Mūsų virtuvės komanda ir aptarnaujantis personalas mažai kinta, tad svečiui galime garantuoti tokią pat patirtį“, - apie išdirbtus iki smulkmenų patiekalus, gaminamus tūkstančius kartų, kalba restorano vadovas Dainius Vasiliauskas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Prancūzišką virtuvę atstovaujančio restorano meniu gana platus, jame kiekvienas ras mėgstamų patiekalų. Čia vyrauja žuvies užkandžiai, restorano šeimininkai svečiams siūlo įvairių tartarų, karpačio. Pagrindinių patiekalų pasirinkimas lygus – svečiai gali rinktis ir žuvies, ir mėsos patiekalus. Tarp desertų galima rasti klasikinį prancūzišką crème brûlée, konjake troškintas slyvas, fondant au chocolat ir kitokį negu visur ledų tekstūros tiramisu.
„Išskirtinis mūsų patiekalas – keptos ančių kepenėlės foie gras su apelsinais, keptomis bulvytėmis ir raudonojo vyno-rozmarinų padažu“, - mini restorano atstovas.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL restorano stabilumo ir svetingumo.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės šefas Gediminas Švenčionis „Saint Germain“ dirba jau daugiau negu 18 metų. Turbūt nesuklysim pasakę, kad jis – vienas stabiliausių šalies šefų, puikiai įkūnijantis ir restorano „Saint Germain“ stabilumo dvasią. Virtuvės komandoje, sako Dainius, irgi dirba stabilūs žmonės, savo amato žinovai.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus