KODĖL VERTA APLANKYTI? „Pachamama Dinner Club“ yra perujietiško maisto restoranas ir atstovauja nikkei virtuvei, savyje talpinančiai sodrius Peru virtuvės skonius ir Japonijos, Kinijos bei Ispanijos virtuvių užuominas. Tai restoranas, siūlantis Lotynų Amerika dvelkiančią atmosferą, apeliuojantis į visus potyrius – nuo skonio iki garso su kruopščiai priderinta ir tematiką atitinkančia muzika.
Restorano pavadinimas „Pachamama“ – inkų deivės, žemės ir laiko motinos, apjungiančios jūrų, žemės, saulės ir vėjo dovanas žmonėms, vardas. „Pachamama Dinner Club“ – didelis restoranas, besiorientuojantis į vadinamąją fun dining patirtį. Svečiai čia gali tikėtis šou elementų – dūmų, parodomojo maisto ruošimo. Atvykdami į restoraną jie įžengia pro akmeninį urvą, kuris ir simbolizuoja patekimą į „Pachamama“ pasaulį. Natūralių medžiagų interjeras padeda išpildyti koncepciją ir dar kartą atskleisti, ką gali pasiūlyti motina Žemė.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Svečiai čia ras marinuotos žuvies, jūros gėrybių ir kokybiškos mėsos patiekalų. „Pachamama Dinner Club“ patiekalai yra skirti dalintis – ne tik užkandžiai, bet ir pagrindiniai patiekalai, mat mėsa čia patiekiama supjaustyta, krevetės – keptos be kiauto. Restorano signature dish – Mistura de Ceviches – ant ledo patiekiamas skirtingų perujietiškų ceviche rinkinys.
„Visus keturis metus iš mūsų meniu nedingsta tempūroje keptos tigrinės krevetės, jautienos tataki, miso glazūruotas ant grotelių keptas Čilės jūros ešerys, japoniška Wagyu nugarinė, tuno takos, jautienos antrekotas bei aštuonkojis“, – vardina restorano vadovas Marcus Kannberg. Restoranas didžiuojasi ir savo kokteilių meniu, kuriuos ruošia barmenas iš Meksikos.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL aukštos kokybės maisto, taip vadinamos fun dining patirties ir mandagaus energingo aptarnaujančio personalo. „Nesvarbu, kada ateisite į restoraną, visada čia jausitės kaip namie, tačiau tuo pačiu mūsų aplinka ir labai elegantiška“, – pabrėžia Marcus.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Pagrindinis restorano virtuvės šefas – ispanas Miguel Relova, savo karjerą pradėjęs „Nobu“ restorane, kur susipažino su japoniška ir perujietiška virtuvėmis. Prieš pradėdamas dirbti „Pachamama Dinner Club“ buvo vyriausias „Matsuhisa Paris“ šefas. Sous šefas David Gutierrez gimė Peru ir savo šefo karjerą pradėjo devyniolikos įvairiose Peru restoranuose, vėliau dirbo Saudo Arabijoje ir prieš kelis metus prisijungė prie restorano Vilniuje. Kitas sous šefas – lietuvis Jurijus Dambrauskas, dirbęs „Stikliuose“, Stebukluose“, „Džiaugsme“.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus