Nr. 14 Narushi

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Restoranas „Narushi“, veikiantis Vilniuje ir Nidoje (šiltuoju metų sezonu) – jau devintas naujas vardas šiųmečiame geriausiųjų restoranų trisdešimtuke. Jis debiutuoja 14 pozicijoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: meilė, tikrumas, emocija.

Faktai

ŠefasLaimonas Galkus (Vilniuje), Karolis Narušis (Nidoje)
Restorano vadovasAdomas Pauliukaitis (Nidoje), Karolis Narušis (Vilniuje)
Virtuvės tipasjaponų virtuvė
Darbo laikasII-II 12.00-22.00, IV-VI 12.00-23.00 (Vilniuje), I-VII 17.30-23.00 (Nidoje)
AdresasPylimo g. 60, Vilnius, Naglių g. 16, Nida
Veikia nuonuo 2019 m. (Vilniuje), nuo 2020 m. (Nidoje)
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja8-20 eurų
Degustacinis meniupastovaus nėra
Vienu metu čia telpa25 svečiai (Vilniuje), 48 svečiai (Nidoje atvirame ore)
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 10 vietų (Vilniuje) 48 vietos (Nidoje atvirame ore)
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški (Vilniuje), draugiški (Nidoje)

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Esame ne tik japoniškas restoranas, naudojame nemažai europietiškų ingredientų, tokių kaip trumai, įvairūs aliejai ir, manau, puikiai suderiname japoniškus ir europietiškus skonius, paverčiame japonų virtuvę artimesne“, - sako restorano „Narushi“ įkūrėjas Karolis Narušis.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano svečiams jis pataria nesidrovėti ir visuomet paklausti padavėjų, kokių specialių patiekalų yra tą dieną. „Jų turime dažnai ir įdomių – pavyzdžiui, galime pasiūlyti visas tris tuno dalis. Dauguma įsivaizduoja, kad tunas – tai raudona mėsytė ir viskas, bet jis, kaip ir jautiena, turi skirtingus pjūvius. Labai dažnai mes turime juos visus tris ir siūlome kaip specialų patiekalą. Ir tai nereiškia, kad jis bus labai brangus, toli gražu ne – kainos būna tos pačios, kaip ir visame meniu“, - pataria Karolis.

Restorane „Narushi“ jis siūlo būtinai paragauti escolar maki (sviestažuvės su yuzu ir trumų padažu). Tai patiekalas, kuris atsirado per klaidą, tiekėjui nepristačius reikiamos žuvies, tačiau dėl netikėto wow efekto nepalieka meniu nuo pat pirmos restorano dienos. Taip pat ir - hamachi tataki (japoninė seriolė, trumai, imbieras) – šis patiekalas neįrašytas į meniu, tačiau praktiškai visada jį galima rasti.

Nors „Narushi“ pastoviai nesiūlo degustacinės vakarienės, kartais meniu turi vadinamuosius specials patiekalus, kurių 3-4 kainuoja fiksuotą sumą, apie 60 eurų asmeniui.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL gero maisto. „Be to, turime atvirą virtuvę, dažniau ateinantys svečiai jau žino, kad reikia sėstis prie baro, kur gali pabendrauti su mūsų šefais, dažnai ir aš pats būnu restorane. Taip mezgasi pokalbiai apie maistą ir ryšys tarp mūsų darbuotojų ir svečių“, - mini Karolis.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restorano „Narushi“ įkūrėjas Karolis yra dirbęs žinomuose Londono restoranuose, kur ir sukaupė virtuvės patirtį. Pradėjo nuo indų plovėjo pozicijos, kartu stebėjo, kaip vyksta darbas virtuvėje ir neilgai trukus pats ten atsidūrė. Pirmoji profesionali virtuvė, kurioje teko dirbti – „Nobu Park Lane“, tada įvertinta „Michelin“ žvaigžde. Karolis sako, kad veikiausiai ten pamilo japonišką virtuvę ir jos tradicijas, kurias dabar, kartu su keturiais komandos nariais, ir stengiasi perteikti Vilniuje ir Nidoje.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus