KODĖL VERTA APLANKYTI? „Monai“ yra jaukus namų restoranas uostamiestyje, kur tiekiamas paprastas, šviežias ir kokybiškas a la carte, vyrauja draugiška aplinka ir gera atmosfera. „Virtuvė be paslapčių“, – taip „Monus“ pristato pats jo šeimininkas Vytautas Samavičius.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Vytautas pasakoja, kad „Monų“ virtuvėje siekia gaminti aiškų maistą, patiekalai susideda iš daugiausiai penkių ingredientų, praktiškai nenaudojami jokie marinatai.
„Nors svečiai pas mus ateina tikrai ne dėl vieno kokio patiekalo, o dėl visumos, turbūt kiekvienas pasigestų, jei iš meniu išimtume tuno tartarą“, – sako Vytautas. Restorano šeimininkai mėgino įvairius šio šaltojo užkandžio variantus, kol galiausiai liko prie to, ką siūlė nuo pat pradžių – lengvo, Azijos prieskonio turinčio netradiciškai pateikiamo užkandžio.
Restorane „Monai“ visada yra bent 2–3 žuvies patiekalai ir 1–2 mėsos variantai. Kas rytą čia kepama bemielė natūralaus raugo duona.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, „kad mes esam faini, draugiški ir paslaugūs“, – sako Vytautas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Pats Vytautas jau ilgą laiką dirba savo restoranuose, yra stažavęsis užsienyje, kelis kartus geriausiu pasaulio restoranu pripažintame Kopenhagos restorane „Noma“. Dabar „Monų“ virtuvėje kartu sukasi virtuvės šefas Gražvydas Tamkevičius ir lojali, atsidavusi bei tikinti komanda.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus