Nr. 15 Momo grill

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. „Momo grill“ – vienas iš trisdešimties geriausiųjų restoranų senbuvių, užsitikrinantis sau poziciją reitinge jau penktus metus. Šiemet – lygiai toje pačioje vietoje kaip ir prieš trejus metus – 15-oje. Šį kartą „Momo grill“ restoranai jau trys – ne tik Klaipėdoje ir Kaune, bet ir Vilniuje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: jauni, drąsūs ir tikintys.

Faktai

ŠefasValdas Anusevičius (Klaipėda), Donatas Lukoševičius (Kaunas), Vytautas Samavičius, Kotryna Petrauskaitė (Vilnius)
Restorano vadovasGreta Gerviatauskaitė (Klaipėda), Modesta Štarolytė (Kaunas), Vilnius – Kristina Kasputytė (Vilnius)
Virtuvės tipasgrill&bar
Darbo laikasII-V 11.00-22.00, VI 12.00-22.00 (Klaipėdoje), I-VI 11.00-22.00 (Kaune), I-IV 12.00-22.00, V-VI 12.00-23.00 (Vilniuje)
AdresasLiepų g. 20, Klaipėda; Karaliaus Mindaugo pr. 18A, Kaunas; Totorių g.1/Gedimino pr. 10, Vilnius
Internetewww.momogrill.lt
Veikia nuo2014 m. (Klaipėdoje), 2018 m. (Kaune), 2019 m. (Vilniuje)
Užkandis vidutiniškai kainuoja9–16 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja26–39 eurus
Degustacinis meniunėra
Vienu metu čia telpa24 svečiai (Klaipėdoje) 55 svečiai (Kaune), 55 svečiai (Vilniuje)
Vaikai laukiaminuo 10 metų
Terasayra, 10 vietų (Klaipėdoje), Kaune nėra, 24 vietos (Vilniuje)
PusryčiaiKlaipėdoje nėra, VI 11.00–14.00 Kaune, Vilniuje nėra
Dienos pietūs11.00–15.00 (Klaipėdoje), 11.00–15.00 (Kaune), 11.30–15.00 (Vilniuje)
Šunimsdraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 6
Vieta 2017 m. Nr. 10
Vieta 2018 m. Nr. 14
Vieta 2019 m. Nr. 15

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Momo Grill“ yra žinomo virtuvės meistro Vytauto Samavičiaus ant grotelių keptų patiekalų restoranas. „Jeigu patinka mėsa, „Momo grill“ yra ta vieta, kurią reikia aplankyti. Turime ką pasiūlyti iš mėsos“, – užtikrintai sako restorano šeimininkas Vytautas ir čia pat priduria, kad restoranuose savo patiekalų ras ir žuvies bei daržovių mėgėjai.

Maistas čia gaminamas ispaniškame „Josper“ griliuje, ypač populiariame užsienio restoranuose. Ypatinga čia ir tai, kad jautienos didkepsnį užsisakę svečiai gali patys išsirinkti, kuriuo iš šešių restorano siūlomų peilių jį pjaustys.

Aplinka visuose trijuose restoranuose – draugiška ir demokratiška, čia ateiti galima ir vilkint džinsus, ir kostiumą.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Didžioji dalis meniu visuose trijuose „Momo grill“ restoranuose – vienoda, skiriasi maždaug vienas penktadalis. Viskas šiuose restoranuose yra gaminama vietoje (nuo duonos iki padažų) ir tik vienai dienai. Restorano signature dish – jautienos tartaras su bulvių šiaudeliais. „Kartais pateikiame ir kiek kitokią jo versiją, improvizuojame, bet svečiai nepyksta“, – šypsosi Vytautas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL geros atmosferos ir geros mėsos.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Restoranų šeimininkai – Vytautas ir jo žmona Kristina. Kiekviename mieste restoranų virtuvėms diriguoja skirtingi šefai. Klaipėdos „Momo Grill“ restorane visus virtuvės procesus prižiūri ilgametis Vytauto Samavičiaus kolega Valdas Anusevičius, kartu jiedu dirba jau antrą dešimtmetį. Kauno „Momo grill“ vairuoja Donatas Lukoševičius, anksčiau dirbęs restoranuose „Stebuklai“, Uoksas“, „Monte Pacis“, o Vilniuje virtuvei diriguoja Kotryna Petrauskaitė. „Mūsų virtuvės komanda – jauna ir ambicinga“, – sako Vytautas.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus