KODĖL VERTA APLANKYTI? Labai nedidelis, paties restorano šeimininko Gasparo vardu pavadintas restoranas kuria neeilinę gastronominę patirtį Lietuvoje. „Gaspar's“ derina europietišką virtuvę su šiuolaikine indų virtuve. Dar tiksliau – su Indijos Goa regiono, iš kurio ir yra kilęs pats šefas, virtuve.
„Apsilankymas mūsų restorane – kaip trumpos atostogos egzotiškoje šalyje – nereikia niekur toli važiuoti, atostogų skonius galima patirti čia, mūsų restorane“, - sako Gasparas Fernandes, restorane šeimininkaujantis kartu su savo žmona Kristina.
Restorano šeimininkai sako, kad „Gaspar‘s“ – vieta atviriems, eksperimentuoti linkusiems gero maisto mėgėjams, kuriems patinka patiekalai su charakteriu. Slaptas restorano ingredientas – unikalūs prieskoniai iš Goa regiono, puikiai atpažįstami svečių, tačiau neatskleidžiami ir neiššifruojami.
Goa akcentų galima rasti ne tik skoniuose, bet ir restorano interjere. Pavyzdžiui, grindys yra tipiškos Indijos regionui, iš kurio atkeliavo šefas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Gasparas pabrėžia, kad gamindami jie naudoja prieskonius, tai jų identiteto dalis. „Tačiau mūsų maistas nėra aštrus – tai du skirtingi dalykai. Gaminti maisto be prieskonių negalime, tad mūsų svečiai turėtų tikėtis skonių kupinų patiekalų“, - pabrėžia restorano šeimininkai.
Restorano „Gaspar‘s“ patiekalai – tik iš aukščiausios kokybės ingredientų, pagaminti profesionaliai, naudojant tinkamas technikas ir su daug meilės, dėmesio ir rūpesčio. „Virtuvėje privalai įdėti žiupsnelį meilės“, - tikina restorano šefas.
Restoranas siūlo žuvies, mėsos, jūros gėrybių, vegetariškų patiekalų. Vasarą – nuo gegužės iki pat pirmųjų lapkričio savaičių – dirba su mažais vietiniais ūkiais, naudoja tik ekologiškus kiaušinius.
Signature patiekalų restoranas sako neturintis, nes jie nuolat kinta, evoliucionuoja, tačiau tikrai turį su niekuo nesupainiojamą signature skonį.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, kad restorane jaučiasi kaip namie. „Svečiai grįžta dėl mūsų atmosferos, maisto, dėl to, kad jaučia mūsų rūpestį. Savo aptarnaujančiam personalui visada kartojame, kad su restorano lankytojais privalu elgtis kaip su svečiais savo namuose. Ir, manau, kad mums tai pavyksta. Norime, kad svečiai, išėję pro duris, sakytų, jog buvo puiki diena ar vakaras“, - mini Gasparas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Gasparas į Lietuvą atvyko iš Didžiosios Britanijos, tačiau gimė saulėtoje Goa saloje, o jo seneliai yra portugalai. Vienas jų buvo šefas – ruošė maistą portugalų kolonistų valdžiai, karališkiesiems asmenims. Kulinarinį talentą iš jo perėmė Gasparo mama. Abu jo tėvai sukosi maisto gaminimo versle, tad Gaspar jau nuo mažens žinojo, kad irgi nori būti šefu.
Jis baigė prestižinę „Le Cordon Bleu“ kulinarijos mokyklą Londone. Dirbo daugelyje vietų ir visiškai nesigėdija prisipažinti, jog pradėjo nuo indų plovimo. Galiausiai jis dirbo prestižinio golfo klubo „Wentworth Golf Club“ Londone virtuvėje.
Atsikraustęs į Vilnių, ilgai negalvojo, ką veikti. Jis seniai žinojo, kad turės savo restoraną, kurį ir įkūrė kartu su savo žmona.
„Turime puikią komandą ne tik virtuvėje. Didžiuojamės ne tik savo aptarnaujančiu personalu, bet ir valymo paslaugas teikiančiais žmonėmis (jie su mumis nuo pirmos restorano dienos) – mes visi kartu esame tikra komanda. Mums svarbiausia, kad visi būtų motyvuoti pasirūpinti svečiu“, - pabrėžia restorano šeimininkai.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus