Nr. 29 Fisheria

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Restoranas „Fisheria“, įsikūręs Nidoje ir prieš kelis metus duris atvėręs Preiloje, yra šių metu reitingo naujokas. „Šiame restorane sulaužiau savo įsitikinimus apie tai, kas įmanoma, ir kas ne. Čia turime vos 9 kv.m. virtuvę, kuri kartais per dieną aptarnauja ir 250 žmonių“, – sako kurortiniam restoranui vadovaujantis šefas Adomas Jegnoras. Jis savo kelią pradėjo trejus metus besidarbuodamas mėsainių tinkle „Drama Burger“, o „Fisheria“ restorane turi visą laisvę ieškoti, bandyti ir atrasti.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: jaukumas, vasara ir veržlumas.

Faktai

ŠefasAdomas Jegnoras
Restorano vadovasAdomas Jegnoras
Virtuvės tipasžuvies restoranas
Darbo laikasI–V 17.00–22.00, VI–VII 10.00–22.00 (Nidoje šiltuoju metų sezonu) I–III 17.00–22.00, IV 10.00–22.00 val., V–VI 10.00–23.00, VII 10.00–22.00 (Preiloje šiltuoju metų sezonu)
AdresasTaikos g. 5, Nida; Preilos g. 39E, Preila
Veikia nuo2018 m. Nidoje, 2020 m. Preiloje
Užkandis vidutiniškai kainuoja8–12 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja14–46 eurų
Degustacinis meniunėra
Vienu metu čia telpa36 svečiai
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 18 vietų
Pusryčiaiyra, nuo 10.00 iki 13.00 val. kasdien sezono metu
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

Vieta m. Nr.

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Esame šviežios žuvies restoranas, kuris orientuojasi tik į žuvį ir turi žuvies patiekalų įvairovę. Kai kurie svečiai sako, kad nevalgė žuvies, kol jos neparagavo čia – tada suprato, kas yra geras žuvies patiekalas ir pamėgo žuvį. Kiti, atvirkščiai, sako, kad žuvies nevalgo niekur kitur, tik vasarą mūsų restorane“, – pasakoja Adomas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Fisheria“ nesiorientuoja į egzotiką ir jūros gėrybes, stengiasi naudoti mūsų klimato platumoje gyvenančias žuvis. Žinoma, ne tik vietines – čia rasite ir Atlanto, ir tvenkiniuose užaugintą žuvį. Tačiau mėsos – ne. „Įprastai meniu turime keturis užkandžius ir keturis pagrindinius žuvies patiekalus. Maistas pas mus pakankamai naminis, komfortiškas“, – sako restorano šefas.

Anot jo, bene pusė patiekalų „Fisheria“ restorane gyvuoja nuo pat pirmos atidarymo dienos. „Niekaip negalime išimti jų iš meniu, nes jų reikia mūsų svečiams. Kai kurie, išgirdę, kad jų neturime, apsisuka ir išeina“, – juokiasi Adomas. Restorano „Fisheria“ klasika – fish and chips, kuriuos ypač mėgsta vaikai, ragauja maistui išrankesni žmonės, draugų kompanijos. „Išimti jį iš meniu norėjome, nes jis kilęs iš greitojo maisto, tačiau tiekiame kokybišką žuvį, tad svečiams šis patiekalas patinka“, – mini restorano šefas.

Kitas legendinis „Fisheria“ patiekalas, kurį rasite visada – skumbrės paštetas. „Jis visada labai patinka ir mūsų naujiems sezoniniams darbuotojams, tačiau iki sezono pabaigos jie jo atsivalgo“, – sako jis.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL skanaus maisto, jaukios verandos ir jaukios atmosferos. „Buvome pirmas toks žuvies restoranas Nidoje, dabar matyti mūsų įdirbis“, – pabrėžia Adomas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? „Restoranas „Fisheria“ yra sezoninis, tad virtuvės komandoje įprastai siekiame turėti kelis patyrusius žmonės, tačiau suteikiame ir galimybę jaunimui. Mūsų meniu nesudėtingas, jį gaminti paprasta, tad patiekalus gali paruošti ir virėjai, neturintys didelės patirties“, – pasakoja Adomas. Pats Adomas be „Fisheria“ dar vadovauja Kauno restorano „Nüman“ virtuvei ir visai neseniai tapo naujo Vilniaus restorano „Elven“ šefu ir bendrasavininkiu.

Roberto Daskevičiaus nuotraukos