KODĖL VERTA APLANKYTI? Kiekvienas patiekalas yra pagrįstas istorija ir atspindi, kaip praėjusiais amžiais maitinosi Lietuvos aukštuomenė. Restorano koncepcija – kurti meniu pagal Lietuvos istoriją – gimė iš šefo Tomo Rimydžio ir istoriko Rimvydo Laužiko draugystės. „Šis restoranas atsirado tam, kad atvykęs svečias į Lietuvą ar Vilnių, ateitų pas mus ir paragautų lietuviškos istorinės virtuvės bei suprastų, kaip atsakingai ir šiuolaikiškai ją pateikiame“, – sako Tomas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas teikia tik degustacines vakarienes. Meniu čia kinta keturis kartus per metus, dominuoja sezoniniai produktai. „Kas gamtoje, tas ir stalo“, – pagrindinį principą nusako Tomas. Išskirtiniai restorano patiekalai – vežienė, bebro paštetas, miško grybo sūris, šakočio ledai, žemuogių lagumina (trintos plaktos žemuogės). Tarp gėrimų restorane galima rasti midų – lietuvišką fermentuotą bičių medaus gėrimą, lietuviškų vynų (tarp jų ir pirmųjų lietuviškų vynuogių vynų), įvairių skonių trauktinių, kurios papildo patiekalus.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL patiekalų skonio. „Po to seka komanda, aptarnaujantis personalas, be to, mes vieninteliai Lietuvoje patiekalus pristatome su jų istorija, atsiradimo kilme, taigi, svečiai kartu gauna ir žinių bei gali geriau suprasti lietuvišką virtuvę“, – pabrėžia restorano šefas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Apie 20 nacionalinių ir tarptautinių kulinarijos čempionatų dalyvis ir kai kurių jų prizininkas, istorinės virtuvės puoselėtojas Tomas Rimydis iki „Ertlio namo“ dirbo daugybėje skirtingo profilio virtuvių, o 2016 m. atidarė savo restoraną. „Be manęs šio restorano virtuvėje dirba nuostabūs maisto ir skonio kūrėjai“, – sako Tomas.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus