Nr. 2 Džiaugsmas

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Nuo atidarymo gerai žinomo virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus įkurtas restoranas „Džiaugsmas“ užtikrintai pirmavo trisdešimties geriausiųjų restoranų reitinge ir dvejus metus iš eilės užėmė pirmąją vietą. Po trejų metų reitingo pertraukos „Džiaugsmas“ užleido pirmąją vietą ir šįkart jį sutinkame antroje pozicijoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: svetingas, sezoniškas, kūrybiškas.

Faktai

ŠefasMartynas Praškevičius, Valdas Keršulis
Restorano vadovasPaulius Matusevičius
Virtuvės tipasvietinė virtuvė
Darbo laikasI–VI 17.00–23.00
AdresasVilniaus g. 28, Vilnius
Veikia nuo2017 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja8–16 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja17–44 eurus
Degustacinis meniu79 eurai asmeniui
Vienu metu čia telpa64 svečiai
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 20 vietų
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški

Vieta 2018 m. Nr. 1
Vieta 2019 m. Nr. 1

KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas skirtams tiems, kas yra išsiilgę tikro, gero, skanaus ir suprantamo maisto, pateikto kūrybiškai. „Džiaugsme“ mes tiesiog gaminame maistą. Mums svarbūs švieži, sezoniniai produktai, kurie ir diktuoja įvairius atradimus restorano virtuvėje. Maloniausias įvertinimas mums – matyti restoraną, pilną laimingų svečių, kurie sugrįžta. Tai yra mūsų kasdienis džiaugsmas“, – sako restorano šefas Martynas Praškevičius.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Legendiniai restorano patiekalai, išlikę nuo pat restorano atidarymo – karbonadas, kiaulienos šonkauliai, lašiniai su duona, vasarą – pomidoras su uogomis ir pistacijų kremu. „Žinoma, priklausomai nuo sezono šie patiekalai keičiasi, kinta jų garnyrai, tačiau juos galiu vadinti legendiniais“, – sako restorano šefas.

Beje, visi pagrindiniai ingredientai čia yra lietuviški ir atkeliauja iš vietos ūkininkų, kuriuos virtuvės šefas pažįsta asmeniškai. „Mano tikslas šiame restorane paprastas – patiekti žmonėms patiekalus iš Lietuvoje užaugintų pačios geriausios kokybės produktų. Šios galimybės laukiau ilgai, tai buvo mano svajonė“ – sako Martynas. Kita svarbi „Džiaugsmo“ patyrimo dalis – skonių dalinimasis prie stalo, nemaža dalis patiekalų pritaikyta būtent dalintis ir valgyti rankomis. Visa tai puikiai papildo natūralūs vynai – šis restoranas yra puiki vieta juos išbandyti.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL atmosferos, paprastumo, vietinio kūrybiškai pateikiamo maisto ir nuoširdaus aptarnavimo.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Šio restorano–bistro virtuvės šefas ir idėjos autorius – Martynas Praškevičius. Jis yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos šefų, kuris ne tik tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam, bet tai jau ir įrodė. Jis nėra dirbęs nei „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose, nei garsiuose restorane, tačiau jau seniai žinojo, kad bus virėju ir visą savo dėmesį, laiką bei talentą skyrė šiam pašaukimui.

Dirbęs kavinėje „Stereo 45“, Azijos restobare „Briusly“, vėliau daug eksperimentavo kulinariniame projekte „Virtuvės mitų griovėjai“. Pirmuoju Martyno restoranu kartu su partneriu tapo „Stebuklai“, antruoju – „Džiaugsmas“.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus