KODĖL VERTA APLANKYTI? „Esame toks restoranas, kuris bando įgyvendinti įvairius svečių norus ir poreikius: turime daug skirtingų patiekalų, gerą pusšimtį, – nuo žalios žuvies, mėsos iki Prancūzijos, Italijos, Tailando, Japonijos, Indijos ir kitų kraštų patiekalų. Mūsų meniu tinka ir vegetarams, ir veganams ir vaikams“, – vardija restorano vadovė Vaiva Gumbienė.
Anot jos, restoranas pasižymi puikiu aptarnavimu – kai kurie padavėjai dirba restorane nuo pat atidarymo, pažįsta nuolatinius svečius, žino, prie kurio stalelio jiems patinka sėdėti, kokį vyną mėgsta ir kokį patiekalą pasiūlyti. „Esame atviri visas septynias dienas per savaitę ir stengiamės lanksčiai patenkinti visų svečių poreikius“, – mini Vaiva.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorane DIA meniu keičiamas dukart per metus – rudenį ir pavasarį. Jame galima rasti bene visko: nuo tuno ar lašišos tartarų iki omaro ar jautienos karpačio, nuo raviolių, buratos, jūros šukučių iki rizoto, kario, antienos, aštuonkojo, skirtingų rūšių didkepsnių, mėsainių. Kulinarinis DIA hitas – tuno tatakis, išliekantis meniu jau ilgą laiką. Svečiai ypač pamėgo ir desertą „Pavlova“, kuriam morengas kepamas čia pat restorane. „Du–tris kartus per savaitę iš užsienio vežame šviežią žuvį ir mėsą, pas mus beveik nieko nėra šaldyto“, – pabrėžia Vaiva.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL aptarnavimo ir plataus meniu. „Svečiai pas mus ateina skaniai praleisti laiko. Kai būna ilgai ir vis grįžta, suprantame, kad pas mus leidžiamas laikas jiems patinka“, – sako restorano „Dia“ vadovė.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvės komandą sudaro 11 darbuotojų. „Tai jauni talentingi žmonės, jau nusistovėjęs kolektyvas, imlus mokymams“, – apibūdina Vaiva.
Virtuvei jau ilgą laiką vadovaujantis Marius Paplauskas nuo 5 metų mokėjo pats sau išsikepti žemaičių blynų, tad jo sprendimas savo gyvenimą sieti su kulinarija nieko nenustebino. Vos pabaigęs mokyklą jis išvyko dirbti ir tobulėti į Airiją. Grįžęs į Lietuvą iš pradžių dirbo Vilniuje, tačiau netrukus grįžo į Kauną ir iškart pateko į DIA. Kaip tik tais metais restoranas buvo įvertintas „30 geriausių restoranų“ projekte (2016 m.). Nuo tada Marius būtent šioje vietoje po truputį užaugo iki šefo.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus