KODĖL VERTA APLANKYTI? Restoranas „Da Antonio“ – itališkas a la carte restoranas, kuriame tradicinė itališka virtuvė pateikiama moderniai. „Paprasti patiekalai, tokie kaip pasta, ravioliai pas mus turi būti įdomūs, šiuolaikiškai pateikti. Daug kas sako: „jei nori skaniai pavalgyti, užsuk į „Da Antonio“, – šypsosi restorano šefas Dmitrij Babenko. Restoranas turi didelį įdirbį, yra tikrai ne naujokas rinkoje. „Pas mus jau ateina vaikai tų lankytojų, kurie pas mus nuolat užsukdavo“, – mini šefas.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restorano meniu gana platus, tačiau nestovi vietoje – naujais patiekalais pasipildo nuolat. „Man svarbiausia, kad produktai derėtų vienas prie kito ir visi patiekalai būtų su charakteriu, kurį kuria prieskoniai“, – apie savo meilę prieskoniams ir skirtingų skonių druskai pasakoja Dmitrij. Anot jo, naujus patiekalus pirmiausia išragauja virtuvės komanda, padavėjai, restorano savininkai, tuomet jie siūlomi kaip specialūs patiekalai restorano svečiams ir, jei pasiteisina, patenka į nuolatinį meniu.
„Da Antonio“ didžiuojasi ir bene vienintelis šalyje turintis vandens kortą, tad šiame restorane nepakaks pasakyti kokio vandens – paprasto ar gazuoto – norėtumėt, pasirinkimas bus kur kas platesnis, aptarnaujantis personalas patars, kuris vanduo labiausiai derės prie pasirinktų patiekalų.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL skonių ir savito restorano braižo.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Dmitrij Babenko „Da Antonio“ virtuvei vadovauja jau apie 18 metų. Savo kelią jis pradėjo „Stiklių“ restorane , po to pradėjo dirbti viename iš to meto Antonio Meschino restoranų, kol galiausiai tapo „Da Antonio“ vyriausiuoju šefu.
„Mūsų virtuvėje dirba vieni iš geriausiųjų Vilniuje, stabilus ir retai besikeičiantis kolektyvas, o ir mes savo ruožtu komandą stengiamės išlaikyti ir sudaryti jai tinkamas sąlygas“, – pabrėžia šefas.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus