Nr. 30 uoksas

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „uoksas“ šiemet pradeda trisdešimtuką ir išsilaiko geriausiųjų gretose. Kauno kontekste ši vieta, be abejonės, išlieka unikali ir pamėgta ne tik vietinių, bet ir miesto svečių.

Faktai

ŠefasArtūras Naidenko
Jo mėgstamiausias prieskonis  druska
Restorano vadovasOdeta Naidenko
Virtuvės tipasnaujoji lietuviška virtuvė
Darbo laikasII-IV (18:00-22:00), V (18:00-23:00), VI (12:00-23:00)
AdresasMaironio g. 28, Kaunas
Internetewww.uoksas.eu
Veikia nuo2013 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina18 Eur (šalto – 10 Eur)
Vienu metu čia telpa45 sėdimos vietos
Terasanėra
Pusryčiaiyra (VI 12:00-16:00)
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški

Vieta 2018 m. Nr. 22
Vieta 2017 m. Nr. 12
Vieta 2016 m. Nr. 16

KODĖL VERTA APLANKYTI? Pirmiausia, jei patys norite geriau pažinti, iš naujo atrasti lietuviškos gamtos teikiamas gėrybes mikrosezonais ir būti nustebinti šefo sukurtų derinių, „uoksas“ tam yra puiki vieta.

Jei turite svečių, kurie nori pažinti Lietuvos skonį, tačiau modernioje išraiškoje – „uoksas“ tam irgi yra labai saugus pasirinkimas. Restorano komanda jau šeštus metus ištikimai laikosi savo idėjinės koncepcijos, kuri sudomina net ir išrankiausius valgytojus.

Dar viena ne mažiau svarbi priežastis – jeigu jums rūpi tvarumas. „Renkamės vietinius ir sezoninius produktus, išvengdami transportavimo kaštų ir taršos“. Pastaraisiais metais ypatingai koncentravosi į tvarumo principų įgyvendinimą restorano veikloje.

MENIU TRUMPAI. Valgiaraštyje čia visuomet rasite keturis užkandžius, vieną sriubą, keturis karštų patiekalų pasirinkimus ir du desertus. „uokso“ virtuvėje dominuoja vietiniai produktai iš Baltijos jūros regiono.

Degustacinis meniu kinta nuolat, priklausomai nuo mikrosezonų. Viena degustacija susideda iš keturių patiekalų (du užkandžiai, karštas patiekalas ir desertas) – kaina ~30 Eur/asm. Kita – iš šešių patiekalų (du užkandžiai, du karštieji ir du desertai) – kaina 40 Eur/asm. Degustacijos vyksta tik pagal išankstines rezervacijas.

NAUJIENA. Šiemet „uokso“ virtuvė pradėjo vietoj brandinti mėsą, naudojant koji grybo sporas. Taip pat meniu atsirado šefo sukurti gastrokokteiliai, o artimiausiuose planuose – „uokso“ gamybos fermentuoti gaivieji gėrimai.

KULINARINIAI HITAI. Nei vienas patiekalas per 5 restorano veiklos metus į meniu nesugrįžo. Šefas nemėgsta kartotis, todėl nuolat ieško naujų produktų, tiekėjų, naujų išpildymo būdų.

ŠEFAS. Profesionaliojoje virtuvėje Artūras Naidenko sukasi nuo 18 metų. Per tą laiką jam buvo patikėta „užkurti“ ne vieną naują restoraną tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.