Nr. 21Sofa de Pancho

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Tarp antrojo ir trečiojo dešimtuko stabiliai besilaikantis „Sofa de Pancho“ šiame projekte yra ryškus nuo pat jo pradžios. Nenuostabu, juk tai yra unikali vieta Lietuvos kontekste. Beje, su nauju a la carte šis restoranas šiemet buvo kur kas labiau pastebėtas nei pernai ir pakilo net 8 pozicijomis.

Faktai

ŠefasVitalis Čižauskas
Jo mėgstamiausias prieskonis  chile ancho aitriosios paprikos
VadovasDiana Puškoriūtė-Bartkuvienė
Virtuvės tipasįkvėpta Meksikos
Darbo laikasII-V 17:00-23:00, VI 13:00-23:00
AdresasVisų Šventųjų g. 5, Vilnius ir Pamario g. 24B, Neringa
Atidarymo metai2012 m.
Vienu metu čia telpa40 žmonių (+ 18 vietos salėje apačioje)
Vidutinė karšto patiekalo kaina19 Eur (užkandžių – 10 Eur)
Terasanėra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra (I-V 11:00-15:00, bet tik „Pancho“ užkandinėje, Konstitucijos 21c, Vilnius)
Šunimsdraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 12
Vieta 2017 m. Nr. 18
Vieta 2018 m. Nr. 29

KODĖL VERTA APLANKYTI? Meksikietiška virtuvė jau pati iš savęs sukuria tam tikrus lūkesčius, kuriuos „Sofa de Pancho“ aštuntus metus iš eilės sugeba pateisinti. Taip pat išlaikyti stabilią patiekalų bei aptarnavimo kokybę. Neabejotinai tai yra geriausias meksikietiško maisto restoranas Lietuvoje.

Beje, aplankyti „Sofa de Pancho“ verta ne tik kai norisi aštriau, egzotiškiau, bet ir restoraninės kokybės autentiškoje aplinkoje. Čia galioja betarpiško bendravimo standartai, draugiška atpalaiduojanti atmosfera, o restorano komanda dažnai įsimena ne tik svečių veidus, bet ir vardus.

MENIU TRUMPAI. Atnaujintas „Sofa de Pancho“ meniu yra koncentruotas ir nė iš tolo neprimena maisto knygos. Tai leidžia išlaikyti kokybę, šviežiausius ingredientus ir aiškų virtuvės braižą: „Mums pasisekė pasiekti žmones per meksikietišką virtuvę, o dabar norime parodyti, ką išties mokame šioje srityje “, – sako restorano vadovė Diana Puškoriūtė-Bartkuvienė.

Čia daug dėmesio skiriama vienam autentiškiausių Meksikos patiekalų – tacos. Galima rinktis vienetais, tačiau populiaru užsisakyti ir tacos lėkštę dalinimuisi. Taip pat galima išbandyti „dekonstruotą stalą“, kai atskiruose indeliuose atnešama mėsa, padažai, paplotėliai, daržovės ir svečiai gali kurti savo skonio tacos.

Beje, atnaujintame restorano meniu neliko itin pamėgtų patiekalų, tokių kaip chile con carne, fajitas ir pan. Tačiau tai nereiškia, kad su jais buvo atsisveikinta „su visam“. Kas savaitę „Sofa de Pancho“ siūlomas specialus šefo patiekalas, kuris priklauso nuo sezono ir nuo atkeliavusių šviežiausių produktų. Pavyzdžiui, jei į virtuvę atkeliauja gera jautienos išpjova, specials pozicijoje atsiranda fajitas. Taip trumpam yra grąžinami svečių išsiilgti patiekalai.

KULINARINIAI HITAI. Tacos gambas – 10 Eur, birria (ėriukas) – 22 Eur, tacos lėkštė šeimai (3-4 žm.) – 32 Eur.

SOFA DE PANCHO NIDOJE. 40 vietų „Sofa de Pancho“ restoranas pamaryje (šalia „Gintaro galerijos“) jau antrus metus iš eilės yra ne tik Meksikos ambasada atokiausiame Lietuvos kurorte, bet ir maisto laboratorija, kurioje drąsiai eksperimentuojama su skoniais. Beje, viskas Nidos sofoje yra kepama ant malkomis kūrenamo griliaus ir didelėje mėlynoje krosnyje, kuri tapo tarsi šios vietos širdimi. O daržovės ir prieskoninės žolelės keliauja tiesiai iš savo daržo, esančio šalia restorano. Čia, beje, kaip ir Vilniaus restorane, yra siūlomas didelis tacos asortimentas.

KOMANDA. Restorano šeimininkė Diana puikiai pažįsta Meksiką ir jos skonius. Ji ten gyveno ir iki šiol vis pakeliauja po tą kraštą, bendrauja su vietiniais, atsiveža dar daugiau įkvėpimo, idėjų ir šilumos. Noras atvežti bent dalelę autentiškų meksikietiškų skonių paskatino ją kartu su vyru Rimvydu pradėti šeimos restoraną Vilniuje, o dabar dar ir Nidoje.