Nr. 23Selfish

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai metų trisdešimtuko debiutas išlaiko tvirtą poziciją geriausiųjų sąraše ir dėl savo užtikrinto ir mažai kintančio a la carte naujienų klausimu yra vienas stabiliausių restoranų šiemet.

Faktai

ŠefasTadas Vibrantis
Jo mėgstamiausias prieskonis  druska
VadovasRenatas Vainius
Virtuvės tipasžuvis ir jūros gėrybės
Darbo laikasI-III 17:00-23:00, IV 17:00-00:00, V 17:00-01:00, VI 14:00-01:00, VII 14:00-23:00
AdresasVilniaus g. 29, Vilnius
Internetewww.selfish.lt
Atidarymo metai2017 m.
Vienu metu čia telpa59 sėdimos vietos (20 lauke)
Vidutinė karšto patiekalo kaina16 Eur (šalto – 9 Eur)
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

Vieta 2018 m. Nr. 21

KODĖL VERTA APLANKYTI? Jei norisi gero pietietiško šurmulio ir šviežios žuvies ar jūros gėrybių be perdėtos prabangos ir prieinama kaina, „Selfish“ yra puikus pasirinkimas. Vainių šeima šią paprastai genialią idėją atsivežė iš Europos pakrančių, kur austrės ir midijos dažniausiai yra ne auksu tviskančių restoranų meniu dalis, o populiarus kasdienis užkandis. Be to, tai yra vienintelis žuvies ir jūros gėrybių restoranas, kuris kone visus pagrindinius jūrinius produktus veža be tarpininkų, tiesiai iš ūkių: austres iš Airijos ir Prancūzijos, tuną – iš Ispanijos, jūrines sraiges – iš Prancūzijos, midijas – iš Olandijos, aštunkojį – iš Portugalijos ir pan. Netgi vynus Vainiai importuoja savarankiškai – iš Prancūzijos ir Italijos. „Selfish“ vieninteliai Lietuvoje atstovauja „Hostomme“ šampaną, o netrukus pradės prekiauti Andrea Bocelli ir jo šeimos vyninės produkcija.

MENIU TRUMPAI. Jūros mėgėjas čia bus tiesiog apipiltas pasirinkimo variantais: nuo tam tikrų rūšių austrių, kurių niekur kitur Lietuvoje neparagausite, įvairiausių tuno kombinacijų (tatakio, tartaro, kepsnio), jūros gėrybių troškinio, šukučių, minkštakiaučio krabo, ikrų, jūrinių sraigių, silkės, menkės iki 6 būdais paruoštų midijų. Jų pernai „Selfish“ pardavė virš 12 tonų.

Meniu proteinų dalis keičiasi nedaug, tačiau garnyrai dažniau, priklausomai nuo sezono už lango. Kaip sako restorano šeimininkas: „Stabilumas - meistriškumo dalis“.

KULINARINIAI HITAI. Keturios kojos, ant kurių laikosi šis restoranas: austrės (sentinelle ir ostra regal) – 3 Eur, midijos (a la mariniere ir tailandietiškai) – 12 Eur ir 16 Eur, tuno tatakis – 9 Eur ir aštunkojis – 18 Eur.

KOMANDA. Tik atidarius „Selfish“ visa šeima įsitraukė į jo veiklą: Renatas pats stovėjo prie baro ir atidarinėjo austres, žmona Ingrida tvarkė administracinius reikalus, dukra Gabija Monika užsiėmė rinkodara, o kita dukra – Kamilė Liucija – sukosi salėje. Dabar restorane iš jų visų daugiausia laiko praleidžia Renatas ir Kamilė.

Tuo tarpu restorano šefas Tadas Vibrantis atkeliavo iš Kaune esančio „Režisieriaus“. Prieš tai jis apie 7 metus pradirbo skirtingo stiliaus Londono restoranuose bei mokėsi kulinarijos Vestminsterio Kingsway koledže. Ryškiausias restoranas, kuriame jam teko dirbti – žuvies ir jūros gėrybių „J. Sheekey“ Londone.