Nr. 15Momo Grill

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Šefas Vytautas Samavičius nusprendė jau ketvirtus metus iš eilės šiame trisdešimtuke puikiai vertinamas grilio patiekalų tradicijas puoselėti ne tik Klaipėdoje, bet ir Kaune. Būtent ten pernai duris atvėrė antrasis „Momo Grill“.

Ši naujoji Samavičiaus vieta stabiliai išlaiko savo pirmtako pajūryje idėja, taip pat ir šį restoraną ir trisdešimtuke, kurio vieta lyginant su pernai pasislenka žemyn vos per vieną poziciją.

Faktai

ŠefasValdas Anusevičius, Donatas Lukoševičius
Jo mėgstamiausias prieskonis  chipotle glaze
VadovasVytautas Samavičius
Virtuvės tipasgrill&bar
AdresasLiepų g. 20, Klaipėda ir Karaliaus Mindaugo pr. 18a, Kaunas
Internetewww.momogrill.lt
Atidarymo metai2014 m. ir 2018 m.
Vienu metu čia telpa25 sėdimos vietos (Klaipėda), 60 sėdimų vietų (Kaunas)
Vidutinė karšto patiekalo kaina18,5 Eur (šalto – 8 Eur)
Terasanėra
Pusryčiaiyra (šeštadieniais 11:00-13:00, sekmadieniais 11:00-16:00 tik Kaune)
Dienos pietūsyra (11:00-14:30)
Šunimsdraugiški (iki 10 kg)

Vieta 2016 m. Nr. 6
Vieta 2017 m. Nr. 10
Vieta 2018 m. Nr. 14

KODĖL VERTA APLANKYTI? Ieškantiems kokybės ir kainos balanso „Momo Grill“ yra puikus pasirinkimas tiek Klaipėdoje, tiek Kaune. Laisva, demokratiška atmosfera, draugiškas besišypsantis kolektyvas, sočios porcijos bei stabili a la carte kokybė abiejuose miestuose – tai tik kelios, bet labai svarbios priežastys, kodėl verta aplankyti „Momo Grill“.

Be to, naujasis „Momo Grill“ Kaune, įsikūręs istoriniame buvusios mielių ir spirito gamyklos pastate, patiks ne tik dėl savo meniu ir kolektyvo, bet ir dėl kūrybiškai įrengtos neįkyria prabanga alsuojančios erdvės. Beje, „Momo Grill“ pasišovė įtvirtinti vėlyvųjų pusryčių tradicijas laikinojoje sostinėje, todėl skirtingai nei Klaipėdos momas, restoranas čia veikia ir sekmadieniais.

MENIU TRUMPAI. Abiejų „Momo Grill“ meniu yra kone identiški, skiriasi tik detalės. Pavyzdžiui, Klaipėdoje – kiek daugiau pasiūlymų su žuvimi „nuo girliaus“, o Kaune – mėsos. Meniu (dažniausiai garnyrai) atsinaujina maždaug kas mėnesį ir, be abejonės, tai labiausiai priklauso nuo sezono. Desertai čia irgi kinta pagal metų laikus.

„Momo Grill“ vadinamoji taryba – restoranų šeimininkas ir šefas Vytautas Samavičius, Kauno šefas Donatas Lukoševičius ir Klaipėdos šefas Valdas Anusevičius – kasdien tariasi ir deda daugybę pastangų, kad išlaikytų vientisą kokybę ir skoninę patirtį abiejose vietose. Pasak jų, netgi vietomis susikeitusi komanda galėtų tiekti vienodą kokybę tiek ten, tiek ten. Tiesa, šefo pasiūlymai abiejuose miestuose dažniausiai skiriasi, taip pat ir dienos pietų meniu – būtent čia labiausiai išryškėja Valdo ir Donato individualumai.

Svarbu paminėti, kad viskas šiuose restoranuose yra gaminama vietoje (nuo duonos iki padažų) ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

KULINARINIAI HITAI. Legendinės naminės dešrelės (tik dienos pietų metu) – 7 Eur/vnt. (su garnyru), braziliška jautienos filė, grilio daržovės – 26,60 Eur, menkė – 15,70 Eur, pistacijų panna cotta – 4,5 Eur.

ŠEFAI. Gyvendamas Anglijoje būsimas Kauno „Momo Grill“ šefas, Donatas Lukoševičius, įsidarbino food truck'e, tačiau netrukus suprato, kad apie virtuvę nori sužinoti daugiau, todėl grįžo į Lietuvą ir ėmė mokytis kulinarijos. Praktikos paieškos jį atvedė į „Daugirdo“ viešbutį Kaune, vėliau – darbas „Palangos“ restorane, tuomet 2,5 metų Vilniuje tobulinantis pas šefą Martyną Praškevičių restorane „Stebuklai“. Galiausiai Donatas vėl grįžo į Kauną ir dar 2,5 metų pradirbo „uokse“ kaip Artūro Naidenko dešinioji ranka, vėliau – „Monte Pacis“ restorane, kol galiausiai išgirdęs kalbas apie „Momo Grill“ atidarymą Kaune susisiekė su Vytautu Samavičiumi ir pasiūlė jam susitikti. Dabar Donatas yra „Momo Grill“ šefas.

Klaipėdos „Momo Grill“ visus virtuvės procesus pilnai prižiūri ilgametis Vytauto Samavičiaus kolega Valdas Anusevičius. Kartu jiedu dirba jau daugiau nei 13 metų. Vytautas gali visiškai pasitikėti Valdo tvarka ir labiau koncentruotis į restoranų plėtrą bei „Monus“, kur V. Samavičius vis dar yra vyr. šefas.