Nr. 18 MEAT

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai „MEAT“ po savo koncepto išplėtimo grįžo į trisdešimtuką, o šiemet šoktelėjo netgi per 9 pozicijas aukštyn.

Faktai

ŠefasArtūras Butkūnas
Jo mėgstamiausias prieskonis  Žalieji pipirai
Restorano vadovasLiutauras Čeprackas
Virtuvės tipasugnies maisto restoranas
AdresasJuozapavičiaus g. 13, Vilnius
Internetewww.meat.lt
Veikia nuo2015 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina20 Eur (šalto – 8 Eur)
Vienu metu čia telpa70 sėdimų vietų
Terasayra
Pusryčiaiyra (savaitgaliais 10:00-14:00)
Dienos pietūsyra (11:30-15:00)
Šunimsnedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 18
Vieta 2018 m. Nr. 27

KODĖL VERTA APLANKYTI? „MEAT“ derina kelis dalykus – jo meniu įtiks akylesniems ir išrankesniems, tačiau tuo pačiu jis yra ir sotus. Išeisi ne paragavęs, o gerai pavalgęs. Kainos – subalansuotos ir demokratiškos. Be to, ilgųjų pusryčių mėgėjai turėtų suklusti – kaip sako restorano šeimininkas, gerai šalyje žinomas šefas Liutauras Čeprackas, savaitgaliais čia užsikuria „kiaušinių disneilendas“. Siūloma ne tik apie 10 Benedikto kiaušinio variacijų (klasikiniai, korėjietiški, izraelietiški, meksikietiški ir t.t.), bet ir kitų patiekalų iš kiaušinių bei vaikiškas meniu.

Beje, kiek glaustesnis pagrindinis restorano a la carte ir pusryčių meniu sukasi ir Nidoje esančiame „MEAT“. Ši ugnies patiekalų ambasada pajūryje svečių laukia nuo Joninių iki tol, kol tęsiasi vasaros sezonas.

MENIU TRUMPAI. „MEAT“ iš mėsos restorano išaugo į ugnies patiekalų restoraną. Žinoma, pagrindinio a la carte fokusas vis dar yra kokybiška ir kokybiškai paruošta mėsa, tačiau lankytojus taip pat džiugina žuvies bei jūros gėrybių pasirinkimas (krosnyje keptos kelių rūšių žuvys, aštunkojis, krevetės ir pan.). Taip pat vegetarai turi iš ko rinktis (ant ugnies keptas namų gamybos sūris, daugiaryžis ir dar keli patiekalai). Beje, kurdami karštųjų patiekalų sekciją – šefas Artūras Butkūnas ir restorano šeimininkas Liutauras Čeprackas – palieka laisvės svečiams susidėlioti savo pageidaujamą garnyrą bei išsirinkti padažą, kuris jau įeina į patiekalo kainą.

Restorano išskirtinumas – didžiausia brandinimo kamera Baltijos šalyse, kurioje vyksta mėsos skonių evoliucija. Lietuviška jautiena joje yra brandinama mažiausiai 28 dienas, o tam tikros jos rūšys – net iki 70 dienų.

KULINARINIAI HITAI. Wagyu jautienos ypatingasis „MEAT“ mėsainis – 11 Eur, klasikinis mėsainis su brandinta jautiena, brandintu čederio sūriu, pomidorais ir karamelizuotais svogūnais – 9 Eur, krevetės troškintos krosnyje su sviestu – 11 Eur, Rytų stiliaus ir belgiškas brandintos jautienos tartarai – po 8 Eur, aštunkojis keptas krosnyje – 27 Eur, lašiša kepta ant raudonojo kedro lentelės – 18 Eur.

ŠEFAS. Šefas Artūras Butkūnas „MEAT“ virtuvėje sukasi nuo pat restorano atidarymo. Iki to jis dirbo puikiai vertinamame ir visuomet tarp geriausių šalies restoranų reitinguojamame „La Esperanza“ restorane. Tuo tarpu Liutauras Čeprackas „MEAT“ dalyvauja „executive“ šefo teisėmis. Kasdien ten nebūna, tačiau kartu su Artūru ruošia jo valgiaraštį, prižiūri kokybę ir palaiko restorano kartelę.