Nr. 24Böff Steakhouse

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Šalia Mindaugo tilto esančiame Karaliaus Mindaugo apartamentų komplekse, su vaizdu į Gedimino pilį, įsikūręs „Böff“ labai stipriai prisidėjo prie tikrų ir kokybiškų didkepsnių išpopuliarinimo Lietuvoje, skonio lavinimo ir bendro žmonių supratimo apie mėsos atrinkimo ir gaminimo subtilybes. Tad nenuostabu, kad ši vieta ir šiemet yra tarp 30 geriausių restoranų šalyje. Tiesa, keturiomis pozicijomis žemiau nei pernai, tačiau čia gausi vis dar vienus geriausių didkepsnių Lietuvoje.

Faktai

ŠefasAndrej Subač (idėjinis šefas – Mher Gevorkjan)
Jo mėgstamiausias prieskonis  aitrioji paprika, kuminas
VadovasMher Gevorkjan
Virtuvės tipasdidkepsnių restoranas
Darbo laikasI-V 11:30-22:00, VI 12:30-22:00, VII – nedirba
AdresasOlimpiečių 1, Vilnius
Internetewww.boff.lt
Atidarymo metai2014 m.
Vienu metu čia telpa48 sėdimos vietos
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra (11:30-14:00, kaina priklauso nuo komplekto dydžio: 6,90-15 Eur)
Šunimsnedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 13
Vieta 2018 m. Nr. 20

KODĖL VERTA APLANKYTI? Pirmiausia dėl to, kad Mher su savo komanda yra didkepsnių meistrai. Tiesa, ne tik meistrai, bet ir pionieriai, formavę tikrų, gardžių ir kokybiškų didkepsnių gaminimo tradicijas Lietuvoje. Čia tiekiama tik aukščiausios kokybės mėsa iš sertifikuotų ūkių.

MENIU TRUMPAI. „Böff“ didkepsnių puikumas slypi paprastuose dalykuose. Tai tarpusavyje derantys kokybiški ingredientai, teisingas prieskonių santykis, teisinga technika ir, žinoma, šefo meistriškumas. Tiesa, garnyrą kiekvienas gali pasirinkti pats, kaip ir mėsos gabalėlį, kurį virtuvė netrukus jam pagamina.

Didelė dalis valgiaraščio patiekalų ingredientų keliauja iš Olandijos ir Vokietijos. Pastaroji restoraną aprūpina atvėsintais (jokiu būdu ne šaldytais) jūros produktais, o iš Olandijos Mher perka aukščiausios rūšies mėsą. Pavyzdžiui, juodojo angus jautieną, kuri atkeliauja iš USDA sertifikuotų ūkių. Juose mėsa auginama gyvūnams draugiškoje aplinkoje, be hormonų ir steroidų, laikantis 100 % augalinės dietos.

Be mėsos patiekalų, „Böff“ visada yra ganėtinai platus jūros gėrybių, žuvų pasirinkimas, taip pat šefo kurtų desertų, o salės gale esančioje lentoje užrašomi specialieji tos dienos pasiūlymai, kurių nerasite meniu. Viskas čia yra gaminama vietoje: nuo padažų (krienų, žaliųjų pipirų, raudonojo vyno ir pan.) iki ypatingosios böffinės duonos.

Kiti Mher projektai, tampriai susiję su restoranu „Böff“ ir tiekiamų ingredientų kokybe, yra mėsos krautuvė pavadinimu „Bučeris“ („Ogmios“ mieste) ir krautuvė/bistro tuo pačiu pavadinimu PC „Panorama“. Ten rasite aukščiausios kokybės mėsą skirtą pardavimui, tačiau ją jums gali paruošti ir vietoje. Beje, importuojamą mėsą Mher pats vietoje dar ir sausai brandina.

KULINARINIAI HITAI. „Fillet mignon“ – 29 Eur, „Kansas city“ antrekotas (380 g) – 49 Eur, ant grotelių keptas aštunkojis (200 g) – 32 Eur, Wagyu kepsnys su kaulu (300 g) – 95 Eur.

ŠEFAS. Restorano šeimininkas – Mher Gevorkjan – yra armėnas gimęs Jerevane. Kai jam sukako 13 m. Mher šeima persikraustė gyventi į Estiją. Ten būsimas šefas pabaigė mokyklą ir norėjo tapti sportininku. Tačiau neįstojo į sporto akademiją ir kad neprašvaistytų vienerių metų laikinai įstojo į gerai vertinamą Estijos kulinarijos mokyklą. Ten jis atrado save iš naujo, pamilo maisto gaminimo procesą, pabaigė mokyklą ir nuo 1994 m. jis iš virtuvės nesitraukia.

Mher Gevorkjan profesinės karjeros kelias išties ilgas ir kupinas patirties. Nuo 1999 m. jis dirbo šefu kruiziniuose laivuose Karibuose, kol 2005 m. vedė lietuvaitę ir įsidarbino virtuvės šefu didžiausiame Lietuvos viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“. Vėliau su šeima išvyko į Daniją, kur dirbo vyr. šefu gerai vertinamame „Marriott“ viešbučio restorane. O savo samdomo šefo karjerą jis pabaigė viename „fine dining“ restorane Taline.

Ieškodamas naujų iššūkių patyręs kulinaras pradėjo mąstyti apie nuosavą verslą ir, žinoma, ne apie ką kita, bet savo restoraną. Taip gimė mėsos namų idėja – vyras Lietuvos sostinėje pasišovė pristatyti teisingą jautienos valgymo kultūrą.