Nr. 28Avenue Brasserie

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Šefas Algirdas Matačiūnas kartą jau buvo minėtas „30 geriausių restoranų“ projekte – 2016 m., kai vadovavo Kauno „Dia“ virtuvei. Šįkart į geriausiųjų sąrašą jis patenka jau su savo restoranu „Avenue Brasserie“, kurį atidarė... Šiaulių miesto centre! Beje, Algirdo dėka Šiauliai pirmą kartą irgi yra pristatomi šiame projekte.

Faktai

ŠefasAlgirdas Matačiūnas
Jo mėgstamiausias prieskonis  čiobrelis
VadovasAlgirdas Matačiūnas
Virtuvės tipasklasikinė europietiška virtuvė
Darbo laikasI-III 11:00-22:00, IV-VI 11:00-00:00, VII 11:00-20:00
AdresasVilniaus g. 146, Šiauliai
Atidarymo metai2017 m.
Vienu metu čia telpa35 žmonės (50 – rūsyje)
Vidutinė karšto patiekalo kaina16 Eur (šalto – 7 Eur)
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra (11:00-15:00)

Vieta m. Nr.

KODĖL VERTA APLANKYTI? Pirmiausia, jei esate Saulės mieste ar aplink jį ir norite kokybiško bei įdomaus maisto – „Avenue Brasserie“ tokį siūlo ir už nedidmiestišką kainą. Taip pat dėl to, kad Algirdas čia būna visada ir gali užtikrinti gerą gastrominę patirtį. Be to, jei Šiauliuose vyksta koks nors svarbesnis protokolinis renginys, daugeliu atveju dalykiniams pietums ar vakarienei yra pasirenkamas būtent „Avenue Brasserie“. Tai dar vienas garantas, kad „bus gerai“! Tiesa, nesitikėkite iš šio restorano prabangos už lėkštės ribų, nes interjeras čia pasilikęs dar nuo senų laikų, kai čia gyvavo picerija, tik vos atnaujintas.

MENIU TRUMPAI. Algirdas be kompromisų deda daug pastangų, kad dirbtų tik su geriausiais produktais. Jo virtuvėje nėra šaldytos produkcijos, išskyrus krevetes. Prašmatnios mėsos ir žuvys į Šiaulius keliauja tiek iš užsienio (Argentinos, Naujosios Zelandijos ir pan.), tiek iš Lietuvos ūkių (bizoniena iš Kelmės, šamai – vietiniai, jautiena – iš Gulbinų ūkio ir pan.).

Šefo tikslas – a la carte turėti gerokai mažiau kompromisų ir jau dabar meniu po truputį, paraleliai su vietinio skonio lavinimo procesu, panašėja į prancūziškos klasikos pavyzdį Šiauliuose. Tiesa, kol kas čia dar rasite ir didkepsnių, ir prašmatnių bulvinių blynų su ikrais.

KULINARINIAI HITAI. Anties krūtinėlė su kriaušių piurė, cikorijomis, lęšiais, apelsinų padažu – 15 Eur, aštunkojis su jaunosiomis bulvytėmis, kalafiorais, artišokais ir chorizo dešra – 20 Eur.

ŠEFAS. Iki grįžimo į Lietuvą šefo karjerą Algirdas Matačiūnas pradėjo Londone, kur Vestminsterio koledže pabaigė kulinarijos meno studijas. Būtent pastarasis faktas Algirdui atvėrė daugiau durų šiame beprotiška konkurencija garsėjančiame megapolyje.

A. Matačiūnas yra prancūzų klasikinės virtuvės šalinininkas, gilinasi į įvairiausias šios virtuvės technikas. Daugiausiai patirties jis sukaupė dirbdamas princo Filipo (karalienės Elžbietos II vyro) namų, kurie taip pat yra ir prancūzų namai, ir Karališkoji inžinerijos mokykla, virtuvėje. Tačiau to jam neužteko. Atostogas jis išnaudodavo ne poilsiui, o darbui kitose prestižinėse virtuvėse. Taip lietuvis padirbo ir „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintuose šefo Richardo Corrigano restoranuose, ir prabangių viešbučių virtuvėse.

Tačiau kas jį su tokia patirtimi paskatino grįžti į Lietuvą? Sukaupęs didžiulį žinių ir patirties bagažą vyras nusprendė kilstelėti restoranų lygį pirmiausia gimtajame Kaune, o dabar – Šiauliuose. Čia jis mato didelį potencialą, todėl būtent šiame mieste ir atidarė savo restoraną.

Algirdas yra iš tų, kuris dirba visada ir jį sunku išvyti namo poilsiui. Žinoma, klientams nuo to tik geriau – taip prie kiekvieno iš virtuvės išeinančio patiekalo šefas spėja prisiliesti, jį kažkaip pagardinti, o gal ir pataisyti. Be to, Algirdas mėgsta išeiti į salę, pabendrauti su klientais, išgirsti jų nuomonę – jis vertina ne tik komplimentus, bet ir kritiką.