Nr. 20 Apvalaus stalo klubas

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. „Apvalaus stalo klubas“ jau 25 metus puoselėja savitą, lietuvišką, šiuolaikinę gastronominę patirtį. Čia gamta susitinka su didinga istorija. Todėl visai neatsitiktinai šis restoranas pasirenkamas ypatingoms progoms (sužadėtuvėms, vestuvėms, sukaktuvėms bei kitoms šeimos šventėms) ir verslo renginiams. Nenuostabu, kad „Apvalaus stalo klubą“ trečius metus iš eilės palankiai įvertina ir Gero maisto akademijos nariai ir ši vieta šiemet uždaro pirmąjį dešimtuką.

Faktai

ŠefasArtūras Naujokas
Jo mėgstamiausias prieskonis  čiobrelis
Restorano vadovasRaimonda Repšytė
Virtuvės tipasnaujai atrastos lietuviškos gėrybės moderniojoje gastronomijoje
Darbo laikasI-VII (12:00-23:00)
AdresasKaraimų g. 53A, Trakai
Internetewww.asklubas.lt
Veikia nuo1996 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina29 Eur (šalto – 11 Eur)
Vienu metu čia telpa42 sėdimos vietos
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški

Vieta 2017 m. Nr. 30
Vieta 2018 m. Nr. 12

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Apvalaus stalo klubas“ dažnai įvardijamas kaip restoranas išskirtinėje ir gražiausioje ne tik Lietuvos, bet viso regiono vietoje – pačioje Trakų širdyje ant Galvės ežero kranto, kur pro langus atsiveria Trakų pilis. Čia važiuojama dėl užburiančios ramybės, komforto gamtos prieglobstyje, privatumo verslo santykiams, solidžios ir elegantiškos aplinkos bei, žinoma, virtuvės meistrystės.

MENIU TRUMPAI. Kartu su vietine komanda meniu čia kuria tarptautinės sėkmės susilaukę šefai-mentoriai. O dabartinio „Apvalaus stalo klubo“ meniu autoriai – „Michelin“ žvaigždutę užsitarnavusio restorano „Indaco“, esančio Italijos Iskijos saloje, šefas Pasquale'is Palamaro, restorano šefas Artūras Naujokas ir mentorius Mickey Bhoite. A la carte vainikuoja konditerio Nello Iervolino kurti desertai.

„Kviesdami mentorius siekiame auginti kulinarijos kompetenciją ir lavinti savo komandą, tuo pačiu skleisdami svetingumo kultūrą ir už restorano ribų“, – pasakoja restorano šeimininkė Rasa Šnaiderienė.

Šios vietos a la carte šerdis – moderniai ir profesionaliai pateikta lietuviška autentika, įkvėpta istorijos ir vietinių produktų. Gaminimui naudojamos pačios įvairiausios technikos: nuo tradicinių ir istorinių iki modernių. Patiekaluose dominuoja vietiniai produktai, kurie pagal sezono galimybes yra papildomi to laikotarpio derliumi iš šeimininkų daržo.

KULINARINIAI HITAI

  • Stirnos nugarinė–saldžiųjų bulvių tyrė, saldžiųjų bulvių ir stirnienos cepelinai, Amarenos vyšnia, aviečių dulkės.
  • Kobija su žąsų kepenėlėmis, morkų kremas su martiniu ir imbieru, marinuoti jūros dumbliai.
  • Keptas lietuviškas sūris su kmynais, moliūgų ir bulvių gratinas, šafrane marinuoti obuoliai, silpnai sūdyti agurkai, pankolių saldainiai, kedro riešutai, morkų tyrė.
  • Saldi srovė: baltojo šokolado, juodojo šokolado ir mangų akmenukai, mangų kriauklytės, riešutų koralai, žemės riešutų chalvos smėlis, šokolado ir karamelės padažas.
  • Citrina: baltojo šokolado, kriaušių ir citrinų kremas, citrinų morengo dulkės, saldymedžio ir šafrano padažas, cukraus kristalų traškutis.

ŠEFAS. „Apvalaus stalo klubo“ šefas Artūras Naujokas pirmą kartą į restorano virtuvę įžengė kaip šefo Mickey Bhoite dešinioji ranka. Per keletą darbo metų restorane ir pasisemtos patirties iš kviestinių mentorių – italo Pasquale Palamaro ir latvio Jurio Dukalskio – jis pagaliau atskleidė savitą braižą, kuris restoraną ir šiemet tvirtai išlaiko šalies geriausiųjų sąraše.