RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Vilniečiai – Snieguolė ir Remigijus – įsigiję buvusias banko patalpas viename populiariausių šalies kurortų nusprendė jose virti geriausią kavą mieste ir palepinti savo lankytojus pasaulio desertais. Tai jiedu darė kaip tik išmanė geriausiai, lankytojai juos gyrė, tad net patys nepastebėjo kaip, bet netrukus Žižiai pradėjo gilintis ne tik į kavas ir konditeriją, kol išaugo į šeimos restoraną.
RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. Tai yra šeimos – Snieguolės ir Remigijus Žižių –restoranas. Šeimininkė sukasi virtuvėje ruošdama žuvies patiekalus, šaltus užkandžius ir desertus, o Remigijaus „arkliukas“ – mėsos ruošimas, krosnyje keptų patiekalų kūrimas ir gėrimų meniu. Jiems padeda trys virėjai.
MENIU TRUMPAI. Dienos metu, t.y. po gausių pusryčių iki ankstyvo vakaro, „Velvetti“ veikia kaip bistro, kuriame galima gauti lengvo, skanaus ir kokybiško maisto. Dienos pasiūlymai daugiausiai subalansuoti sveikatintis nusprendusiems lankytojams. Užtat vakarui restorano virtuvė pasilieka kur kas daugiau kūrybinės laisvės ir patiekalų variacijomis stebina kur kas dažniau.
NAUJIENOS. Per pastaruosius metus „Velvetti“ atsirado virtuvės pasiūlymo naujiena: vakarienė pasirinktinai iš trijų (17 Eur) arba iš keturių (25 Eur) patiekalų + šefo komplimentai. Taip pat šeimininkai neseniai pradėjo gaminti naminę pastą ir naminius raviolius su įvairiausiais įdarais: nuo grybų iki ėrienos – priklausomai nuo sezono.
„VELVETTI“ KULINARINIAI HITAI. Silkės užkandis (5,5 Eur), jautienos kulninė (11 Eur), namų gamybos ledai – įvairiausi skoniai: nuo dilgelių iki mėlynių (3,5 Eur).
ŠEFAI. Snieguolė ir Remigijus kartu yra jau 20 metų. Darnumas šeimoje, pasiteisinęs verslo tandemas ir meilė geram, kokybiškam maistui atvedė porą iki šeimos restorano idėjos.
ERDVĖ. Labai seniai dabartinėje restorano teritorijoje veikė knygynas, o vėliau vienas po kito čia atsidarė ir užsidarė daugybė skirtingų bankų. Snieguolė juokiasi, kad „Velvetti“ kavinė turbūt yra viena saugiausių ne tik Druskininkuose, bet visoje Lietuvoje. Anksčiau ten, kur yra restorano virtuvė, buvo pinigų saugykla.
3 KLAUSIMAI ŠEFAMS
I. Kokio talento norėtumėte, kurio neturite?
Remigijus: Sugebėti atsiriboti. Iki „Velvetti“ turėjome ir kitų verslų, tačiau pirmąkart bent jau man visiškai neišeina atsiriboti: apie restoraną galvoju prieš užmigdamas ir tik pabudęs – be sustojimo.
II. Kokia atmosfera jūsų virtuvėje?
Snieguolė: Stengiamės palaikyti smagią atmosferą, todėl mūsų virtuvėje beveik visada groja muzika. Ten stovi „S90“ kolonėlė, kuri nuolat plyšauja ir palaiko gerą nuotaiką. Turime netgi dainos pabaigos muziką. Kai būna labai sunki diena po visko pasileidžiame „Močiutės popkornų“ miksą (juokiasi).
III. Į kurį restoraną Lietuvoje vestumėte atvykusius svečius (be savojo, žinoma)?
Remigijus: Nuo pat pirmųjų žingsnių stebiu „Stiklius“. Man tai yra tarsi restoranų ikona. Jie tikslingai ir nepertraukiamai juda į priekį, yra uždavę aukštą toną – tiek iš technologinės pusės, tiek aptarnavime ir pan.