RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. „MEAT“ derina kelis dalykus – jo meniu įtiks akylesniems ir išrankesniems, tačiau tuo pačiu jis yra ir sotus. Išeisi ne paragavęs, o gerai pavalgęs.
Kitas išskirtinumas – „MEAT“ restorane yra didžiausia brandinimo kamera Baltijos šalyse, kuri leidžia vykti mėsos skonių evoliucijai. Lietuviška jautiena joje yra brandinama mažiausiai 28 dienas, o tam tikros jos rūšys – net iki 70 dienų.
MENIU TRUMPAI. „MEAT“ iš mėsos restorano išaugo į ugnies patiekalų restoraną. Tiek mėsos mėgėjai, tiek žuvies ir netgi vegetarai ten jau atrado savo favoritus. Tad nors apie „MEAT“ mėsainius ir didkepsnius kalbos sklinda nuo pat atidarymo 2015 m., šio restorano meniu pastaruoju metu tapo kur kas demokratiškesnis, prieinamesnis (subalansuotos kainos) ir šeimyniškesnis (atsirado vaikiškas pusryčių meniu).
NAUJIENOS. Vėlyvieji savaitgalio pusryčiai prasidėjo „MEAT“ Nidoje ir pagaliau atkeliavo iki Vilniaus: „Mūsų vėlyvieji pusryčiai yra kiaušinių disneilendas. Norėjau praplėsti požiūrį į šį produktą ir nutolti nuo pažįstamų kelių“, – trumpai bruncho valgiaraštį pristato restorano vadovas ir pripažintas šefas Liutauras Čeprackas. Čia galima rinktis tarp Benedikto kiaušinių paruoštų meksikietiškai, ispaniškai, lietuviškai ir t.t. Yra netgi kiaušinio karis ar kiaušiniai prancūziškai! Kaina - 6-7 Eur.
KULINARINIAI HITAI. Wagyu jautienos ypatingasis „MEAT“ mėsainis – 11 Eur, krevetės troškintos krosnyje su sviestu – 11 Eur, azijietiškas ir belgiškas brandintos jautienos tartarai – 8 Eur. (Beje, vasarą „MEAT“ startuoja su dar trimis visiškai naujais tartarais: „Kaip kurdamas pusryčių meniu žaidžiau su kiaušiniais, taip dabar imuosi tartarų“ – šypsosi L. Čeprackas.
ŠEFAS. Šefas Artūras Butkūnas „MEAT“ virtuvėje sukasi nuo pat restorano atidarymo. O iki to jis dirbo puikiai vertinamame ir visuomet tarp geriausių šalies restoranų reitinguojamame „La Esperanza“ restorane. Tuo tarpu Liutauras „MEAT“ dalyvauja „executive“ šefo teisėmis. Kasdien ten nebūna, tačiau kartu su Artūru ruošia jo valgiaraštį, prižiūri kokybę ir palaiko restorano kartelę.
ERDVĖ. Restoranas yra įsikūręs dabar smarkiai besikeičiančioje aplinkoje - šalia Vilniaus sporto rūmų ir naujai kuriamo rajono Žalgirio stadiono vietoje. Beje, Liutauras Čeprackas sukūrė restorano įvaizdžio koncepciją ir netgi pats jam parinko baldus. O įgyvendinti interjero idėjas jam padėjo mama, interjero dizainerė Irma Žukienė.
3 KLAUSIMAI ŠEFUI LIUTAURUI ČEPRACKUI
Kokio talento norėtumėte, kurio neturite?
Geras klausimas. Manau, norėčiau mokėti gerai piešti.
Į kurį restoraną vestumėte atvykusius svečius (be savojo)?
Pas Marčių į „Džiaugsmą“. Man ten labai patinka.
Kokie principai vyrauja Jūsų virtuvėje, siekiant maksimalaus rezultato?
Pagrindinis principas – skonis. Svarbiausia yra turėti jo suvokimą.