Nr. 20 BÖFF

Šiai dienai susumavus Gero maisto akademijos rezultatus tai yra geriausias didkepsnių restoranas Lietuvoje.

Faktai

ŠefasMher Gevorkjan
Restorano vadovasMher Gevorkjan
Virtuvės tipassteakhouse
Darbo laikasI – V (11:30-22:00), VI (12:30-22:00)
AdresasOlimpiečių g. 1, Vilnius
Internetewww.boff.lt
Veikia nuo2012 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina22-150 Eur, užkandžio – 6-19 Eur
Vienu metu čia telpa43 sėdimos vietos (24 terasoje)
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra
Šunimsnedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 13

RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Pasaulį išmaišęs šefas Mher Gevorkjan, nuo 1994 m. dirbęs didelių viešbučių restoranuose ir kruiziniuose laivuose, prieš šešerius metus pribrendo „savo vietai“. Taip, jeigu trumpai, atsirado restoranas „Böff“, kurį netrukus įvertino kokybės mėgėjai.

MENIU TRUMPAI. „Böff“ didkepsnių puikumas slypi paprastuose dalykuose. Tai tarpusavyje derantys kokybiški ingredientai, teisingas prieskonių santykis, teisinga technika ir, žinoma, šefo meistriškumas. Be mėsos patiekalų, čia visada yra ganėtinai platus jūros gėrybių, žuvų pasirinkimas, taip pat šefo kurtų desertų.

ŠEFAS. Restorano šeimininkas – Mher Gevorkjan – yra armėnas gimęs Jerevane. Kai jam sukako 13 m. Mher šeima persikraustė gyventi į Estiją. Ten būsimas šefas pabaigė mokyklą ir norėjo tapti sportininku. Tačiau neįstojo į sporto akademiją ir kad neprašvaistytų vienerių metų laikinai įstojo į pakankamai gerai vertinamą Estijos kulinarijos mokyklą. Ten jis atrado save iš naujo, pamilo maisto gaminimo procesą, pabaigė mokyklą ir nuo 1994 m. iš virtuvės jis nesitraukia.

Mher Gevorkjan profesinės karjeros kelias išties ilgas ir kupinas patirties. Nuo 1999 m. Mher dirbo šefu kruiziniuose laivuose Karibuose. Beje, pokalbis dėl darbo laivuose vyko „Lietuvos“ viešbutyje Vilniuje, 17 aukšte. Ten jis ir sutiko savo būsimą žmoną, kuri, po 6 metų nuo tada, grąžino vyrą į Vilnių, ir ilgesniam laikui. Mher Gevorkjan vedė lietuvaitę ir įsidarbino virtuvės šefu didžiausiame Lietuvos viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“. Sukaupęs dar daugiau patirties, jis nusprendė imtis naujų iššūkių ir 2007 m. kartu su šeima išvyko į Daniją, kur dirbo vyr. šefu „Marriott“ viešbučio restorane. Vėliau jis dirbo šio viešbučių tinklo restoranuose ir kitose šalyse. Savo šefo viešbučiuose karjerą jis pabaigė viename „fine dining“ restorane Taline.

Ieškodamas naujų iššūkių patyręs kulinaras pradėjo mąstyti apie nuosavą verslą ir, žinoma, ne apie ką kita, bet savo restoraną. Taip gimė mėsos namų idėja – vyras Lietuvos sostinėje pasišovė pristatyti teisingą jautienos valgymo kultūrą. Po dviejų pasiruošimo metų, 2012-ųjų rudenį, Mher Gevorkjan pakvietė į „Böff“, kurį jis atidarė šalia Mindaugo tilto esančiame Karaliaus Mindaugo apartamentų komplekse, su vaizdu į Gedimino pilį.