IDĖJA.
Snieguolė ir Remigijus kartu yra jau 20 metų. Darnumas šeimoje, pasiteisinęs verslo tandemas ir meilė geram, kokybiškam maistui atvedė porą iki šeimos restorano idėjos. Tačiau viskas prasidėjo su šiek tiek mažesnėmis ambicijomis.
Vilniečiai įsigiję buvusias banko patalpas viename populiariausių šalies kurortų nusprendė jose virti geriausią kavą mieste ir palepinti savo lankytojus pasaulio desertais. Tai jiedu darė kaip tik išmanė geriausiai, lankytojai juos gyrė, tad net patys nepastebėjo kaip, bet netrukus Žižiai pradėjo gilintis ne tik į kavas ir konditeriją...
Rokenrolas, kaip patys sako, Snieguolę ir Remigijų lydi nuo pat pirmosios pažinties dienos ir netgi po 20 metų kartu jis jų nepaleidžia. Tiesa, daugiausia rokenrolo pastaruoju metu pora patiria kartu sukdamasi virtuvėje ir eksperimentuodama su regioninės virtuvės skoniais.
BISTRO IR RESTORANAS.
Dienos metu, t.y. po gausių pusryčių iki ankstyvo vakaro, „Velvetti“ veikia kaip bistro, kuriame galima gauti lengvo, skanaus ir kokybiško maisto. Dienos pasiūlymai daugiausiai subalansuoti sveikatintis nusprendusiems lankytojams. Užtat vakarui restorano virtuvė pasilieka kur kas daugiau kūrybinės laisvės ir patiekalų variacijomis stebina kur kas dažniau.
Reikšminga dalis meniu esančių patiekalų (mėsos, žuvies, sūrio, grybų) yra ruošiami krosnyje, ant ugnies, tad visuose juose jaučiamas dūmo kvapas. Kita dalis patiekalų patiekiama šviežiai pagauta, nuskinta arba išvirta. Daug dėmesio sudarant šių metų meniu Remigijus skyrė pačių brandintos mėsos patiekalams. Vakarienei besibaigant galima dar kartą save nustebinti paragaujant išieškotų „Velvetti“ desertų, o dabar ir naminių dilgelių ledų.
ŠEFAI.
Šeimininkė Snieguolė sukasi virtuvėje ruošdama žuvies patiekalus, šaltus užkandžius ir desertus, o Remigijaus „arkliukas“ – mėsos ruošimas, krosnyje keptų patiekalų kūrimas ir gėrimų meniu. Jiems padeda trys virėjai.
INGREDIENTAI.
Kurdami šeimos restoraną pora kaip įmanydama nusprendė palaikyti mažesnius ūkius, tad jų tiekėjais tapo daugiausia Dzūkijoje veikantys ūkininkai. Pavyzdžiui, „Velvetti“ meniu visuomet yra patiekalų su aviena, kurią gauna iš ūkininko Gregorijaus, o iš ponios Aldonos restoranas pasipildo moliūgų atsargomis. Braškininkas Vytas atveža ne tik uogų, bet ir
dilgelių minėtiems ledams. Taip pat Snieguolė ir Remigijus puikiai pažįsta Druskininkų turgavietėje prekiaujančias močiutes.
ĮDOMU.
Restorano teritorijoje „Velvetti“ šeimininkai organizuoja sūrių turgelį. Daugiausia tai yra Druskininkuose ar miesto apylinkėse pagal prancūziškas technologijas gaminamas aukštos kokybės sūris iš vietinių žalmargių pieno.
INTERJERAS.
Labai seniai dabartinėje restorano teritorijoje veikė knygynas, o vėliau vienas po kito čia atsidarė ir užsidarė daugybė skirtingų bankų. Snieguolė juokiasi, kad „Velvetti“ kavinė turbūt yra viena saugiausių ne tik Druskininkuose, bet visoje Lietuvoje. Anksčiau ten, kur yra restorano virtuvė, buvo pinigų saugykla. Tiesa, sunkias metalines duris Remigijus pašalino, tačiau sienų storis išliko įspūdingas – daugiau nei metras iš visų pusių.
Restorano interjerą šeimininkai kūrė savo rankomis, tačiau idėją sudėliojo su architektų pagalba. Modernus art deco stilius geriausiai tiko prie Žižių šeimos restorano vizijos.