VIRTUVĖ.
Išties yra nedaug restoranų, kurių virtuvėse vyrauja ramybė. „Rise“ dominuoja pagarba produktui, įrankiams, švarai ir taip, jai – ramybei. Netgi jeigu virtuvėje užsiliepsnoja koks nors ginčas, išsiaiškinama vėliau, o ne maisto gaminimo vietoje. Galiausiai pradedi galvoti, kad tas taikos jausmas patenka ir į lėkštę.
KOLEKTYVAS.
Šiam restoranui Egidijus ir Arminas surinko kolektyvą iš anksto – likus pusmečiui iki atidarymo. Nors kai kurie komandos nariai sušius suka jau 10 metų, tačiau visą tą pusmetį jie dirbo kitame A. Darasevičiaus ir E. Lapinsko restorane – „Dine“. Šios praktikos tikslas buvo supažindinti juos su fine dining principais ir perduoti visuose šefo ir someljė dueto restoranuose puoselėjamą filosofiją – šviežumas ir pagarba produktui.
INGREDIENTAI.
Sušių restoranams įprasta turėti paruoštukų – pripjaustytos žuvies, daržovių ir pan. „Rise“ to nėra. Šefas iš pilnos šviežios žuvies atsipjauna tiek, kiek jam tam kartui reikia ir padeda žuvį atgal į šaldytuvą. Gavę šviežias žuvis, kai kurias jų jie patys išsirūko. Žuvį patiekalams renkasi pagal tai, kas tuo metu šviežiausia pasiūloje. Čia nėra naudojami produktai iš sūrimo (pavyzdžiui, krabų lazdelės), tačiau tikros krabo mėsos meniu tikrai rasite. Tik tokiu būdu tiek Egidijus, tiek Arminas yra ramūs žinodami, kad sušiai ir sašimiai „Rise“ yra šviežiausi, o sušių skonis ypatingas. Beje, dalis skonio paslapties slypi ir ryžiuose – virtuvė naudoja vienus kokybiškiausių ryžių, skirtus būtent sušių gamybai.
MENIU.
Iš viso a la carte yra apie 40 patiekalų pozicijų, tačiau tarp jų nėra kiek pabodusių „Filadelfijos“ ar „Kalifornijos“ variantų. Meniu yra gana stabilus ir atnaujinamas pagal įkvėpimą. Tarkime, dabar Egidijus su komanda į sušių gamybą bandys įvesti lietuvišką žuvį!
VERSLO PIETŪS.
Dienos pietų metu pasireiškia virtuvės fantazija. Kaip sako Egidijus, ryžių virimo būdas yra vienas, pjaustymo būdai yra griežti, tačiau kūrybos prasme „Rise“ nėra taisyklių. Būtent dėl to jie vengia save vadinti japoniško maisto restoranu. Beje, dienos pietų komplekso kaina čia – 7-8 eurai.
GĖRIMŲ KORTA.
Ten kur ranką yra padėjęs vienas geriausių šalies someljė ir Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arminas Darasevičius, ten prie patiekalų renkantis vyną problemų neturėtų kilti. „Rise“ turi didžiausią pilstomo vyno pasirinkimą nei bet kuri kita sušių vieta Lietuvoje. Tiesa, čia nėra raudono vyno, tačiau yra itin didelis rožinių vynų pasirinkimas. Be vyno prie sušių „Rise“ komanda siūlo paragauti japoniško alaus, sakės ir netgi viskio pagaminto Japonijoje.
ĮVERTINIMAS.
Japonai keliaudami paprastai nevalgo ne japonų ruošiamo maisto, o štai „Rise“ galima nuolat pamatyti japonų turistų besimėgaujančių Lietuvoje pagamintais sušiais. Juos įvertino ir Japonijos ambasada Lietuvoje.
INTERJERAS.
Restorano aplinka yra gana santūri. Interjeras aiškus, jaukus ir sterilus. Galvojant apie šią erdvę, švara viskame kame yra pirmoje vietoje.
PAVADINIMAS.
Galvodami apie pavadinimą, Egidijus ir Arminas panoro iššūkio ir ryžosi sušių restoranų Lietuvoje pakilimui. Žodis „rise“ anglų kalba ir reiškia „kilti“. Be to, Japonija yra tekančios saulės šalis. O kur dar argumentas, kad pavadinimas susideda iš 4 raidžių, kaip ir trijų kitų Egidijaus ir Armino restoranų pavadinimai („Dine“, „Time“, „Somm“)!