ŠEFAS.
Vytautas stažavosi ir dirbo užsienio restoranuose, tarp kurių yra Kopenhagos „Noma“. Jis dar 2010 m. bene pirmas iš tituluotų virtuvės šefų atidarė savo maitinimo įstaigą. Iki „Momo Grill“ ir „Monai“ V. Samavičius su žmona Kristina šeimininkavo „kūrybingos virtuvės bistro“ – „La Cle“. Dar anksčiau jis dirbo šefu viešbutyje „Navalis“, taip pat „Skandalo“ ir „Radisson Blu“ restoranuose.
Jo kolega, kuris pilnai prižiūri virtuvės procesus „Momo Grill“ – Valdas Anusevičius. Su Vytautu kartu jis dirba jau 12 metų. Taigi Samavičiai gali visiškai pasitikėti Valdo tvarka „Momo Grill“ ir labiau koncentruotis į kiek dinamiškesnius „Monus“.
VAKARIENĖ.
Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau kiekvienas patiekalas yra išieškotas ir vertas dėmesio. Ir nors griliaus patiekalai daugiau asocijuojasi su mėsa, čia skaniai pavalgys ir žuvies mėgėjai.
Visi užkandžiai ir pagrindiniai patiekalai čia yra ruošiami ant ypatingosios „Josper“ kepsninės, kurios kaina – kaip prabangios mašinos, taigi ir patiekalų skonis bei poskoniai sunkiai atkartojami be šio įrenginio. Taip, būtent „Momo Grill“ pirmieji Lietuvoje įsigijo tokią kepsninę.
Beje, kasdien šiame restorane galima ragauti dienos ypatingąjį – tai patiekalas, kuris priklauso nuo to, kokį laimikį sužvejoja tiekėjai ar kokia ypatinga mėsa tą dieną atkeliauja į restoraną. Beje, mėsą restoranas gauna tiek iš vietinių ekologinių ūkių, tiek iš tiekėjų užsienyje.
Žuvis, nepriklausomai nuo to, kad restoranas yra įsikūręs pajūry, ant griliaus keliauja iš užsienio ieškant geriausios kokybės. Svarbu paminėti, kad viskas šiame restorane yra gaminama vietoje ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.
DIENOS PIETŪS.
Dienos meniu kasdien yra keičiamas. Darbo dienomis jame – dienos sriuba (1.5 Eur), salotos, iš karštų patiekalų – mėsa ir žuvis (4.50-8 Eur). Dienos valgiaraštyje visada bus ir ypatingosios momo dešrelės (nuo 6 Eur). Jas virtuvė gamina vietoje ir be jų šios vietos nuolatiniai klientai nebeįsivaizduoja.
INTERJERAS.
Ant restorano sienų atsispindi Samavičių kelionės. Interjeras kelia daug asociacijų: šiek tiek primena mėsinę (galbūt dėl baltų plytelių ant sienų), industriniai šviestuvai sukuria loftinį įspūdį, o daug sunkaus medžio – jaukią namų emociją.
Iš dalies toks interjeras kažkiek primena ir pačią Skandinaviją, kur Vytautas praleido nemažai laiko. Viena aišku – atsidarę prieš du su puse metų su tokiu interjeru Samavičiai Klaipėdoje pramušė ledus. Beje, šiais metais čia buvo pilnai atnaujintos stalo serviruotės (indai, servetėlės, druskinės).
VYNO KORTA.
Pasirodo, klaipėdiečiai nėra aktyvūs vyno mėgėjai. Jie ištikimesni alui. Taigi ir „Momo Grill“ vyno korta nedidelė: 5 rūšys raudono ir 5 rūšys balto vyno. Tiesa, tie penketukai nuolat keičiasi. Taip pat prie patiekalų čia galima paragauti vietinių bravorų alaus bei kultiniu tapusio „Raudonų plytų“ alaus.
SVARBU.
Kai restoranas yra nedidelis ir populiarus visoje Lietuvoje, be rezervacijų čia vietų, ypač vasarą, gauna tik gimę po laiminga žvaigžde.
ĮDOMU.
Restoranas turi savo mobilią aplikaciją! „Momo Grill“ apps'o turėtojai pirmieji sužino meniu naujienas, dienos pietų pasiūlymus. Programėlė yra kasdien atnaujinama.