DIENOS PIETŪS.
Dienos pietų meniu čia keičiasi kas savaitę. Pietaujant „Telegrafe“ galima rinktis iš 2 arba 3 patiekalų valgiaraščio, t.y. iš dviejų tos savaitės užkandžių ir dviejų pagrindinių patiekalų. Pasirinkus trijų patiekalų meniu – patiekiamas desertas. Dviejų patiekalų pietūs su vandeniu ir kava/arbata kainuoja 20,00 EUR. Trijų patiekalų pietūs su vandeniu ir kava/arbata – 27,00 EUR.
VAKARIENĖ.
Vakarienės valgiaraštis „Telegrafe“ keičiasi kartą per sezoną, t.y.4 kartus per metus. Kuriant vakarinį meniu restorano virtuvė stengiasi išryškinti unikalų europietišką kulinarinį skonį bei pažvelgti į tai moderniai.
Kurdamas sezono maisto kortą vyriausiasis šefas Javier Lopez pabrėžia itin kokybiško produkto svarbą. „Produktas čia – karalius“, – sako jis. „Telegrafo“ patiekaluose, virtuvė užtikrina, naudojami tik patys geriausi rinkoje randami produktai.
Kiekvienas meniu patiekalas čia turi savo istoriją, nes kiekvienas ingredientas yra ypatingas. Pavyzdžiui, čia siūlomos retos aukščiausiosios klasės austrės, keturiasdešimt penkias dienas pienu maitinto ėriuko mėsa ir pan.
Pasak J. Lopez, vasaros meniu norima išryškinti ir vietinių produktų svarbą, todėl kurdamas valgiaraštį šefas renkasi daug lietuviškų produktų – grybų, uogų, įvairių sezoninių daržovių, kiaušinių, pieskoninių žolelių, sūrį iš Dargužių kaimo. Jis pats labiausiai vertina lietuvišką žvėrieną, miško grybus, uogas. Pasak jo, tai yra karališkos kokybės produktai.
YPATINGAS PATIEKALAS.
Kadangi restorano šefas labiausiai vertina lietuvišką žvėrieną, tad nenuostabu, kad elnienos iš Žemaitijos miškų patiekalas tapo ypatinguoju restorano „Telegrafas“ patiekalu. Kurdamas šį patiekalą Javier į pagalbą pakvietė vietinius ūkininkus iš Joniškio. Jie jį aprūpina aukštos kokybės žvėriena. Kuriant elnienos patiekalą, pasak vyriausiojo šefo, svarbu atsižvelgti į tai, kad žvėrienai labiausiai tinka produktai, išaugę tose pačiose erdvėse, kuriose ir gyvena žvėrys. Elniai miškuose minta žole, uogomis, grybais, tad ir patiekale – miško mėlynės, aukštos rūšies lietuviški baravykai, patiekiami su tradiciniais lietuviškais švilpikais.
VYNO KORTA.
Restorano someljė– Narimantas Miežys – keturis metus iš eilės tapo geriausiu Lietuvos someljė. Jis restorane būna bent 5 kartus per savaitę ir padeda klientams išsirinkti geriausius vynų ir patiekalų derinius.
„Telegrafo“ vyno kortoje dominuoja Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos vyndariai. Vynų asortimentą čia sudaro virš 200 skirtingų rūšių vynų, o daugiau nei 20 jų yra pilstomi taurėmis. Vynų kainos varijuoja nuo 25 EUR iki 3700 EUR už butelį.
PUSRYČIAI.
Nors „Telegrafas“ yra įsikūręs šalia„Kempinski Hotel Cathedral Square“, čia pusryčiai yra patiekiami ne tik viešbučio svečiams, bet ir miestiečiams. Rytais juos pasitinka gausus pusryčių stalas: naminiai javainiai, šviežiai kepta įvairių rūšių naminė duona, vietinių ūkininkų kulinariniai gardumynai.
Pusryčius galima rinktis ir iš specialaus meniu, kuriame – ekologiški Benedikto kiaušiniai, Florentino kiaušiniai, Karališki kiaušiniai patiekiami su įvairiais ingredientais. Taip pat galima užsisakyti tradicinius lietuviškus pusryčius, kurie gali būti pagardinti „Perigord“ juodaisiais trumais, vaflius, blynus, košes, jogurtus.
INTERJERAS.
Restorano interjere dominuoja akmuo, medis ir metalas. Jaukumo restoranui suteikia medinės grindys, venecijietiško stiliaus apdaila, specialus apšvietimas, atidengti istoriškai svarbios XVI a. gynybinės sienos fragmentai ir pro langus atsiveriantis Vilniaus arkikatedros vaizdas.
ĮDOMU.
Nuo 1948 m. „Kempinski Hotel Cathedral Square“ pastate buvo centrinis Vilniaus telegrafas. Po renovacijos viešbučio restoranas išlaikė ryšį su Vilniaus miesto istorija – jam grąžintas istorinis pavadinimas ir atverti viešbučio renovacijos metu atrasti XVI a. gynybinės sienos griuvėsiai.