VAKARIENĖ.
Kaip ir priklauso Meksikos įkvėptam valgiaraščiui restorane dominuoja mėsos, žuvies ir jūros gėrybių patiekalai, skirtingi padažai iš šviežių daržovių, čili pipirai, kalendra ir, žinoma, kukurūzų tortilijos. Apskritai kalbant apie Meksikos virtuvę – daug skirtingų sudėtinių patiekalo dalių suteikia galimybę paragauti skonių įvairovės.
Restorano valgiaraštis atsinaujina du kartus per metus, tačiau kasdien virtuvė pasiūlo dienos specialųjį patiekalą, kurio nėra meniu. Taip pat yra patiekalų, kurie visada – šio restorano valgiaraštyje. Be jų Meksika nebūtų Meksika, o Meksikos įkvėptas restoranas negalėtų taip vadintis.
Taigi tarp tokių „nepajudinamų“ patiekalų „Sofa de Pancho“ meniu yra čili troškinys, nachos (jų kaip užkandį užsisako beveik kiekvienas restorano svečias) ir tacos.
MITAS.
Mitas, kad meksikietiška virtuvė pasižymi aštrumu. Tai nėra pats ryškiausias šios virtuvės bruožas. Be to, patiekalai yra aštrūs tiek, kiek pats žmogus nori. Pavyzdžiui, tacos šiame restorane, kaip ir Meksikoje, dažniausiai patiekiami su daug skirtingų padažiukų ir užtepėlių, kurias dediesi ant pagrindinio patiekalo pagal norimą aštrumą ir skonį.
INGREDIENTAI.
Kadangi restoranas yra įsikūręs netoli „Halės“ turgaus, virtuvės diena prasideda ne restorane, bet turguje ieškant šviežiausių produktų. Žinoma, kuriant tolimųjų kraštų virtuvę daug produktų tenka vežtis ir iš svetur. Beje, tuo pačiu šeimininkai atveža daugiau tekilos, tortilijų, alaus sirupų, sulčių ir kitų originalių meksikietiškų produktų tiems, kurie norėtų juos įsigyti ir ragauti namuose.
GĖRIMŲ KORTA.
Nors daugumoje restoranų gėrimų kortoje dominuoja vynas, „Sofa de Pancho“ gėrimų karalienė yra, žinoma, tekila. Beje, daug dėmesio čia skiriama ir alui. Šeimininkai importuoja apie 10 skirtingų meksikietiško alaus rūšių. Taip pat gamina savo alų. Pavyzdžiui, kukūruzinį lagerį pavadinimu „Pancho“.
Žinoma, tekila šioje vietoje yra paklausiausia. Be to, dažnai svečiams ji netgi yra siūloma vietoje deserto. Anksčiau restoranas turėjo apie 100 rūšių tekilos ir iki 10 skirtingų rūšių meskalio. Dabar – kiek mažiau, bet pasirinkimas vis tiek įspūdingas.
Beje, šiame restorane tekila yra geriama be druskos (pasirodo, tai yra visiškai neautentiška), tačiau gėrimą galima užkąsti citrusiniu vaisiumi.
Be tekilos, meskalio ir alaus, čia galima mėgautis puikiais kokteiliais ir sangrija. Vasarą tai ypatingai populiaru.
INTERJERAS.
Interjerą, kaip ir priklauso, šeimos restoranui, šeimininkai kūrė pasitelkę savo fantaziją, kelionių atradimus ir draugų talentą. Pavyzdžiui, barą šeimininkai pasigamino iš antikvarinės knygų lentynos, o pečiuką pirko iš vieno žinomo Vilniaus menininko.
Įėjus į restoraną, sunku nepastebėti ryškaus piešinio ant sienos. Jį, pasirodo, kūrė net 10 žmonių. Ilgiau įsižiūrėjus jame pastebi daug įdomių detalių: nukrypimų į siurealizmą, Meksikos simboliką ir pan.
ISTORIJA.
Anksčiau „Sofa de Pancho“ vietoje buvo batų parduotuvė, dar anksčiau – knygynas, prieš knygyną – kažkieno butas, o XVII a. – karmelitų vienuolynas.
ĮDOMU.
Nors „Sofa de Pancho“ yra restoranas, tačiau daug dalykų čia – ne kaip restorane. Pavyzdžiui, svečiai yra mokomi valgyti rankomis. Kartais padavėjai išvis netgi neneša įrankių. Būtent be jų šis maistas yra valgomas tolimojoje Meksikoje.