Nr. 6 Momo Grill

Šefas Vytautas Samavičius su žmona Kristina toje pačioje Liepų gatvėje sukasi tarp dviejų visiškai skirtingų koncepcijų restoranų. Įdomu yra tai, kad abi virtuvės yra vertinamos labai gerai ir praktiškai be konkurencijos yra tituluojamos Klaipėdos restoranų pažibomis.

Vyresnėlis „Momo Grill“ yra ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas. Jie yra gaminami ant ypatingos „Josper“ kepsninės, kurios kaina – kaip prabangios mašinos, taigi ir patiekalų skonis bei poskoniai sunkiai nukopijuojami. Taip, būtent „Momo Grill“ pirmieji Lietuvoje įsigijo tokią kepsninę.

Faktai

ŠefasVytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius
Restorano vadovasKristina Samavičienė
Virtuvės tipasgrill&bar
Darbo laikasII-IV 11:00-22:00, V 11:00-23:00, VI 12:00-22:00
AdresasLiepų g. 20, Klaipėda
Internetewww.momogrill.lt
Veikia nuo2014 m.
Vienu metu čia telpa25 žmonės
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra
Šunimsdraugiški

Išskirtinis patiekalas
steikas (antrekotas)

ŠEFAS.

Vytautas stažavosi ir dirbo užsienio restoranuose, tarp kurių yra Kopenhagos „Noma“. V. Samavičius dar 2010 m. bene pirmas iš tituluotų virtuvės šefų atidarė savo maitinimo įstaigą. Iki „Momo Grill“ ir „Monai“ jis su žmona Kristina šeimininkavo „kūrybingos virtuvės bistro“ – „La Cle“. Dar anksčiau jis 9 metus šefu dirbo viešbutyje „Navalis“, taip pat „Skandale“ ir „Radisson Blu“ restorane. Vytautas nėra iš tų, kuris mėgsta eiti į salę ir bendrauti su lankytojais. Jis yra uždaresnio būdo, tačiau atsiskleidžia per kūrybą lėkštėse.

VAKARIENĖ.

Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau įtikina, kad kiekvienas patiekalas yra vertas dėmesio. Žinoma, užkandžiai ir visi pagrindiniai patiekalai yra ruošiami ant ypatingos „Josper“ kepsninės.

Beje, kasdien šiame restorane galima ragauti dienos ypatingąjį – tai patiekalas, kuris priklauso nuo to, kokį laimikį tądien sužvejoja tiekėjai ar kokia ypatinga mėsa tą dieną atkeliauja į restoraną. Svarbu paminėti, kad viskas šiame restorane yra gaminama vietoje ir tik vienai dienai – nėra jokių užlaikymų.

DIENOS PIETŪS.

Dienos meniu kasdien yra keičiamas. Darbo dienomis jame – dienos sriuba (1.2 EUR), salotos, iš karštų patiekalų – mėsa ir žuvis (4.30-8 EUR). Dienos valgiaraštyje visada bus ir ypatingosios momo dešrelės (nuo 7 EUR). Jas virtuvė irgi gamina vietoje.

INTERJERAS.

Ant restorano sienų atsispindi Samavičių kelionės. Interjeras kelia daug asociacijų: šiek tiek primena mėsinę (galbūt dėl baltų plytelių ant sienų), industriniai šviestuvai sukuria loftinį įspūdį, daug sunkaus medžio – jaukią namų emociją, o gal iš dalies primena ir pačia Skandinaviją, kur Vytautas praleido nemažai laiko. Viena aišku – atsidarę prieš du su puse metų su tokiu interjeru Samavičiai Klaipėdoje pramušė ledus.

VYNO KORTA.

Pasirodo, klaipėdiečiai nėra aktyvūs vyno mėgėjai. Jie ištikimesni alui. Taigi ir „Momo Grill“ vyno korta nedidelė: 5 rūšys raudono ir 5 rūšys balto vyno. Tiesa, tie penketukai nuolat keičiasi. Taip pat prie patiekalų čia galima paragauti vietinių bravorų alaus bei kultiniu tapusio „Raudonų plytų“ alaus.

SVARBU.

Kai restoranas yra nedidelis ir populiarus visoje Lietuvoje, be rezervacijų čia vietų, ypač vasarą, gauna tik gimę po laiminga žvaigžde.