Nr. 20 Imperial

„Imperial“ – tai premium klasės restoranas, įsikūręs šalia penkių žvaigždučių viešbučio „Ramada“. Taigi natūralu, kad daugybė čia apsistojusių įžymybių – dainininkai Enrique Iglesias, Sting, Cesária Évora, Anastacia, didžėjai David Guetta, Armin Van Burren, rokeriai „Limp Bizkit“, „Smokie“ ir daugelis kitų – viešėjo greta esančiame restorane ir ragavo gurmaniškų „Imperial“ patiekalų.

Faktai

ŠefasAldona Gečienė
Restorano vadovasDiana Banelytė
Virtuvės tipasįkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų prieskoniu
Darbo laikasI-V 18:00 - 00:00, VI 12:00 - 00:00, VII 12:00 - 22:00
AdresasSubačiaus g. 2, Vilnius
Veikia nuo2011 m.
Vienu metu čia telpa80 žmonių
Terasayra
Pusryčiaisekmadienio brunch'as
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški

Išskirtinis patiekalas
Avokado tar-tar su vasabiais, margų rugštynių ir žirnelių daigais


VAKARIENĖ.

Nors virtuvės šefė Aldona Gečienė kelis kartus per metus keičia meniu, jame visada dominuoja tam tikri ingredientai: foie gras, juodieji ikrai, omarai, austrės.

Virtuvė iš tiekėjų patiekalams ima tik atvėsintus produktus (omarus, austres, įvairias žuvis), taip pat daržoves ir uogas. Visą kitą stengiasi gaminti vietoje: patys kepa duoną, šviežias bandeles, gamina padažus, uogienes, cukatus ir pan.

Visas šis gurmaniškas gėris „Imperial“ restorane yra patiekiamas prabangiuose „Versace“ mados namų kurtuose porceliano induose.

ŠEFĖ.

Aldona yra viena iš nedaugelio aukšto lygio restoranų šefių moterų. Kaip pati sako, ji yra „sėsli“. Prieš „Imperial“ A. Gečienė daug metų dirbo Arūno Oželio restoranuose. Ji sudarinėjo „Le Provence“, „Žemaičiai“, „3 draugai“ restoranų meniu.

Kai ji pradėjo virtuvės šefės karjerą, Lietuvoje buvo skurdus produktų pasirinkimas. Pavyzdžiui, tai laikais dar niekas neimportavo net avokadų. Tačiau ji jau tada stažavosi Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, sėmėsi žinių, ragavo naujienas. Visą per daugybę metų sukauptą patirtį ir neaprėpiamų galimybių išlaisvintą kūrybiškumą dabar Aldona demonstruoja „Imperial“ restorane.

KOMPLIMENTAI.

„Imperial“ klientas visada yra vaišinamas šefo komplimentu (kaskart tai yra vis kitoks skonių kupinas siurprizas), taip pat pirmajam užkandžiui gauna virtuvės gamintą sviestą ir duonelę. Prieš karštą patiekalą yra vaišinamas firminiu šerbetu, o namo palydimas su specialiais Aldonos keksiukais.

VYNO KORTA.

Nuo prabangių ir retų vyno rūšių iki klasikos – „Imperial“ vynų pasirinkimas didelis. Be to, šiame restorane yra didžiausias Lietuvoje šampano pasirinkimas. Čia dirba someljė Redas Norkeliūnas, taigi jis iš didžiulės gausos variantų mielai klientams padeda išsirinkti tinkamiausią patiekalo ir gėrimo derinį.

PUSRYČIAI.

Pusryčiaujantys gali rinktis patiekalus iš a la carte meniu arba vaišintis buffet tipo užkandžiais. Visas pusryčių valgaraštis yra gaminamas vietoje. Kelių rūšių kiaušinienės, salotos, skirtingi desertai, šviežios uogos — kaskart pasirinkimas solidus. Be to, visi pusryčiautojai yra vaišinami taure gaivaus ir putojančio prosecco bei vitaminų užtaisu — šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.

ĮDOMU.

„Imperial“ restorano padavėjai – puikiai apmokyti, sukaupę turtingą patirtį, todėl čia galima tikėtis aukščiausio lygio aptarnavimo. Kitas įdomus faktas yra tai, kad virtuvė griežtai savo patiekaluose nenaudoja majonezo ir kiaulienos produktų. O patiekalai puošiami pačių išaugintomis gėlėmis.