Nr. 5 Gastronomika
„Gastronomika” – virtuvės šefo, prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinio, Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir meno erdvė, kurią pats šeimininkas vadina kulinariniu loftu. Žinoma, jame viskas sukasi aplink maistą, tačiau tai vyksta pačiomis įvairiausiomis formomis. Taigi „Gastronomika“ – tai daugiau nei restoranas.
Ši unikali vieta, siekianti atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, yra įsikūrusi Vilniaus Naujamiestyje, industrinių kiemų raizgalinėje, kur kiekvieną ketvirtadienį ir penktadienį (išskyrus vasarą) lankytojai kviečiami rezervuotis vietas degustacinėms vakarienėms.
Taip pat čia yra sukurta išskirtinė aplinka, kuri skatina įminti kulinarines paslaptis ir išmokti kaip kokybiškai atlikti elementarius ir subtilius dalykus maisto gamybos procese. Šefas Liutauras Čeprackas šioje kulinarijos studijoje pats veda įvairias kulinarijos kursų programas mėgėjams ir profesionalams.