Nr. 2 Dublis

„Dublis“ apjungia dvi restorano koncepcijas po vienu stogu – braseriją ir restoraną. Tai ilgai brandinta šefo Deivydo Praspaliausko svajonė, kurioje jis įgyvendina savo kulinarines vizijas ir eksperimentus. Tam jį įkvepia metų laikai, galerijos „Grafo“ meno kūriniai ir lankytojų įvertinimai.

Restoranas ir braserija 2015 m. pabaigoje įsikūrė Trakų gatvėje Vilniuje, istoriniame XVIII a. komplekse „Grafų rezidencija“. Tai yra jau antras D. Praspaliausko „Dublis“, tačiau iki šiol ambicingiausias jo projektas. Iki to šefas bus siejamas su restoranu „Lauro Lapas“.

Faktai

ŠefasDeivydas Praspaliauskas
Restorano vadovasDeivydas Praspaliauskas
Virtuvės tipasbraserija ir „fine dining“
Darbo laikasI-VII 12:00-23:00
AdresasTrakų g. 14, Vilnius
Internetedublis.eu
Veikia nuo2015 m.
Vienu metu čia telpaapie 200 žmonių
Terasanėra
Pusryčiaiyra (savaitgaliais)
Dienos pietūsyra
Šunimsdraugiški

Išskirtinis patiekalas

BRASERIJA.

Braserija savo lankytojus pasitinka lengva neįpareigojančia aplinka. Ji veikia iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o novatorišką, šviežio skandinaviško požiūrio įkvėptą a la carte meniu Deivydas keičia kas mėnesį. Žinoma, daugiausia tam įtakos turi metų laikai.

DIENOS PIETŪS.

Į braseriją lankytojai yra kviečiami ne tik vakarienei, bet ir dienos pietų, kurių kaina – 12 EUR (į tai įeina: gėrimas, pagrindinis patiekalas, desertas, kava arba arbata, sriuba arba salotos). Žinoma, už mažesnę sumą čia siūlomos ir mažiau gausios dienos pietų variacijos.

VĖLYVIEJI PUSRYČIAI.

Savaitgaliais vilniečius ir miesto svečius „Dublis“ kviečia vėlyvųjų pusryčių. Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 12:00 iki 14:00 čia yra patiekiami gurmaniški pusryčiai. Pavyzdžiui, antienos užkandėlė su ožkos sūriu ir svogūnų traškučiu, kiaušinis „marškinėliuose“ su lašiša, saldžiu bulvių putėsiu ir braškių šerbetas su vanile. Be to, sekmadieniais, nuo 14:00 valandos pjaustomas jautienos kepsnys „Sunday Roast“.

Pasirinkimas kaskart vis kitoks, taigi čia žmonės ateina ne tik skaniai pavalgyti, bet ir nustebinti save netikėtais ir įdomiais maisto deriniais bei patiekimu.

RESTORANAS.

Nedaug vietų turintis restoranas duris praveria 19:00 ir kviečia išbandyti „fine dining“ maisto stilių, kur patiekalus galima rinktis iš meniu, arba dalyvauti degustacinėje vakarienėje.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ.

Šios vietos ryškus išskirtinumas – degustacinė vakarienė, kuri vyksta kasdien. Jos metu Deivydas leidžia sau eksperimentuoti kur kas labiau nei braserijoje. Be to, vakarienės metu virtuvės kolektyvo kontaktas su svečiais yra kur kas artimesnis nei braserijoje. O smalsiausi klientai gali vakarieniauti prie šefo stalo – greta visos virtuvės komandos.

Degustacinė „Dublio“ vakarienė susideda iš 5 patiekalų, aperityvo ir keleto šefo komplimentų. Jos metu virtuvės meistrai išreiškia savo idėjas ir kūrybiškumą. Pavyzdžiui, maistas neretai yra patiekiamas su laukinės gamtos elementais.

Degustacinė vakarienė su D. Praspaliausku ir jo komanda vyksta kiekvieną dieną. Jos kaina asmeniui – 50 EUR.

ĮDOMU.

„Dublio“ kolektyvas yra išskirtinai jaunas, kupinas energijos ir veržlus. Virtuvėje dirba apie 30 perspektyvių žmonių. Restoranas turi ir savo jaunąjį someljė – tai Linas Kuklerius.