Nr. 22 Dublis

„Dubliui“ išsiskyrus su vyr. šefu Deivydu Praspaliausku, restorano vadovai priėmė sprendimą dirbti kiek kitokiu principu ir šiuo metu vyr. šefo pozicijos niekas nėra užėmęs, o meniu kūryba vyksta komandoje. Toks darbo modelis, kai virtuvėje nėra vieno vado, šio projekto kontekste yra naujiena.

Faktai

Šefas„Dublio“ komanda
Restorano vadovasNiels Peter Pretzmann
Virtuvės tipasbraserija ir „fine dining“
Darbo laikasI-VII 12:00-23:00
AdresasTrakų g. 14, Vilnius
Internetedublis.eu
Veikia nuo2015 m.
Vienu metu čia telpa200 žmonių
Terasayra
Pusryčiaiyra (savaitgaliais)
Dienos pietūsyra
Šunimsdraugiški

Išskirtinis patiekalas

BRASERIJA IR RESTORANAS.

Po pasikeitimų virtuvėje „Dublis“ nė kiek nenutolo nuo pradinės idėjos ir toliau apjungia dvi restorano koncepcijas po vienu stogu – braseriją ir restoraną. Abi vietos dar 2015 m. pabaigoje įsikūrė viena šalia kitos Trakų gatvėje esančiame istoriniame XVIII a. komplekse „Grafų rezidencija“.

Braserija savo lankytojus pasitinka lengva neįpareigojančia aplinka. Ji veikia iki vėlumos septynias dienas per savaitę. Kuriant novatoriško, šviežio skandinaviško požiūrio įkvėptą a la carte yra koncentruojamąsi į sezoną už lango ir komandinį darbą.

Pokyčiai virtuvėje, pasak „Dublio“ atstovų, praėjo stebėtinai gerai. Pasikeitus restorano virtuvės organizavimo koncepcijai, kai neliko vieno vadovaujančio šefo, padaugėjo gerų atsiliepimų iš klientų – tiek gyvai, tiek socialiniuose tinkluose. Tai užtvirtina idėją apie komandinio darbo stiprybes šioje vietoje ir kad toks modelis šiuo metu šiam restoranui tinka: „Kol kas nesame „prisirišę“ prie individualybių, o tai suteikia mūsų darbuotojams naujas galimybes atsiskleisti“, – teigia restorano atstovė Rūta Buivydienė.

Nuo XVI a. šioje vietoje visuomet derėjo maistas ir menas. Ta linkme „Dublis“ juda ir toliau. Nuolat besikeičiančios parodos „Grafo galerijoje“visą komandą įkvepia naujoms maisto improvizacijoms, o dalis ypatingų vakarienių, kai menas yra jungiamas su maistu, kartais vyksta ir pačioje galerijoje. Ten yra rengiamos Vilniaus kontekste gana neįprastos jungtinės meno ir maisto vakarienės.

Beje, kartkartėmis, ieškodama naujų darbo metodų, svečio teisėmis komanda pasikviečia skirtingus šefus skirtingomis progomis.

NAUJIENOS.

Šiemet „Dublyje“ atsirado galimybė išragauti iki 30 skirtingų pilstomo vyno rūšių. Ji leidžia klientui palyginti, kaip tos pačios veislės vynuogės atsiskleidžia skirtingų regionų ir vyndarių rankose, taip pat leidžia paragauti vyno iš autentiškų vynuogių veislių. Tai yra įmanoma dėl vienintelės tokios Vilniuje esančios vyno saugojimo sistemos – „Wine by glass“, kuri suteikia galimybę vyną degustuoti po 20, 60 ir 100 mililitrų.

Kita restorano naujiena – jauki terasa kiemelyje, apsupta autentiškos senamiesčio aplinkos, atskirta nuo gatvės šurmulio.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ.

Šios vietos ryškiu išskirtinumu išliko degustacinės vakarienės, kurios šiemet yra planuojams atsižvelgiant į sezoniškumą. Jos metu „Dublio“ komanda leidžia sau eksperimentuoti kur kas labiau nei braserijoje. Be to, vakarienės metu virtuvės kolektyvo kontaktas su svečiais yra kur kas artimesnis nei braserijoje – galima matyti visą maisto gaminimo procesą.

Degustacinė vakarienė čia susideda iš 5 patiekalų, aperityvo ir keleto „Dublio“ komplimentų. Jos metu virtuvės meistrai išreiškia savo idėjas ir kūrybiškumą. Degustacinės vakarienės kaina asmeniui – 50 EUR.

DIENOS PIETŪS.

Į braseriją lankytojai yra kviečiami ne tik vakarienei, bet ir dienos pietų, kurių kaina – 12 EUR (į tai įeina: gėrimas, pagrindinis patiekalas, desertas, kava arba arbata, sriuba arba salotos). Žinoma, už mažesnę sumą čia siūlomos ir mažiau gausios dienos pietų variacijos.

VĖLYVIEJI PUSRYČIAI.

Savaitgaliais vilniečius ir miesto svečius „Dublis“ kviečia vėlyvųjų pusryčių. Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 11:00 iki 15:00 čia yra patiekiami gurmaniški pusryčiai. Pusryčių meniu atnaujinamas taip pat atsižvelgiant į sezoniškumą.

ĮDOMU.

„Dublio“ kolektyvas yra išskirtinai jaunas, kupinas energijos ir veržlus. Virtuvėje dirba apie 30 perspektyvių žmonių.