KODĖL VERTA APLANKYTI? Minimalistinio interjero „Augustin“ išsiskiria rinkoje tuo, kad jame dominuoja sezoninių daržovių, atkeliaujančių iš Lietuvos ir užsienio ūkių, patiekalai. „Gaminame pagal gamtą. Prasideda voveraičių sezonas – mes iškart jų turime, atsiranda braškių – gaminame ir desertus, ir užkandžius su jomis, uždera patys geriausi pomidorai – naudojame juos“, – vardija restorano įkūrėjas Vytautas Samavičius. Meniu ingredientai atkeliauja ne iš sodo, daržo, bet ir iš miško, tad meniu, ypač rudeniop, apstu ir miško gėrybių.
Nors daržovės „Augustin“ meniu dominuoja, patiekalai ne vien vegetariniai – galima rasti briuselio kopūstus su čiorizo dešrelėmis ar voveraites su šonines padažu ir kitus maisto gurmanams labiau atpažįstamas ar visai naujus skonius ir derinius.
KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? „Augustin“ – dar visai jaunas, pirmus metus skaičiuojantis restoranas, tad tikrojo signature dish dar neturi.
„Kita vertus, jau tikrai galima įvardinti patiekalus, kurie tapo tam tikra mūsų vizite kortele ir kurių svečiai visada nori paragauti – tai jaunos bulvės su rūkyto ožkos sūrio padažu ir aguonų aliejumi, batatai su petražolėmis ir pistacijomis, kaliaropė su vėžių uodegėlėmis“, – vardija restorano įkūrėjas.
Pati restorano koncepcija – maistas, skirtas dalintis, tad restorano šeimininkai kviečia mėgautis skirtingais patiekalais kartu su šeima ar draugų kompanija.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „patiekalų iš daržovių įvairovės, draugiško aptarnavimo, ir aišku, aplinkos“, – sako Vytautas ir priduria, kad restorane apsilankę svečiai dažnai džiaugiasi, kad paragavo įvairių patiekalų, tačiau nesijaučia apsunkę.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE?
Virtuvės šefas Darius Medvedvas į „Augustin“ atėjo iš kito V. Samavičiaus restorano „Momo grill“ Vilniuje. „Tai jaunas ambicingas virtuvės šefas, pakilęs karjeros laiptais ir tikintis restorano idėja“, – sako Vytautas.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus