Nr. 3 Gastronomika

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Restoranas „Gastronomika“ beveik visus metus sukasi 30 geriausųjų TOP penketuke. Prieš trejus metus pelnęs 4 vietą, šiemet jis palypėja vienu laipteliu aukštyn - į 3 vietą.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANTYS RESTORANĄ: „Gastronomika“ yra „Gastronomika“.

Faktai

ŠefasLiutauras Čeprackas, Arnas Petronis
Restorano vadovasRaimonda Repšytė
Virtuvės tipasautorinė virtuvė
Darbo laikasII-VI 17.00-23.00
AdresasBokšto g. 6, Vilnius
Veikia nuo2015 m. (naujose patalpose – nuo 2018 m.)
Užkandis vidutiniškai kainuoja-
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja-
Degustacinis meniunuo 80 iki 120 eurų asmeniui
Vienu metu čia telpaiki 60 svečių
Vaikai laukiaminuo 12 metų
Terasanėra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsgriežtai nedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 5
Vieta 2017 m. Nr. 1
Vieta 2019 m. Nr. 4

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas „Gastronomika“ orientuojasi į degustacines vakarienes. Kol kas dar turi ir a la carte meniu, tačiau ketina jo netrukus atsisakyti. Meniu restoranas keičia maždaug kas tris mėnesius, todėl apie jį nedaugžodžiauja. „Kiekvieną kartą jis yra visiškai skirtingas, pasakyti, kas jame vyrauja ir kas jame egzistuoja, yra labai sudėtinga, nes jis pastoviai kinta. Mes nesame sezoniški, mūsų meniu yra nuotaika ir gyvenimo įspūdžiai“, - sako restorano šefas Liutauras Čeprackas.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „to, kad mes greičiausiai jiems patinkame“, - sako virtuvės šefas.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvėje dirba lojali komanda, kuri neina į kompromisą su kokybe. Pats Liutauras maistu domėjosi nuo vaikystės, mokėsi „Le Cordon Bleu“ mokykloje Meksike. Po studijų išvyko į Ispaniją, kur patirties sėmėsi trijų „Michelin“ žvaigždučių Martíno Berasatequi restorane ir vienos žvaigždutės „Kokotxa“ San Sebastiane. Ten subrendo mintis apie savo restoraną.

Nuotraukos Roberto Daskevičiaus