KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Restoranas „Gastronomika“ orientuojasi į degustacines vakarienes. Kol kas dar turi ir a la carte meniu, tačiau ketina jo netrukus atsisakyti. Meniu restoranas keičia maždaug kas tris mėnesius, todėl apie jį nedaugžodžiauja. „Kiekvieną kartą jis yra visiškai skirtingas, pasakyti, kas jame vyrauja ir kas jame egzistuoja, yra labai sudėtinga, nes jis pastoviai kinta. Mes nesame sezoniški, mūsų meniu yra nuotaika ir gyvenimo įspūdžiai“, - sako restorano šefas Liutauras Čeprackas.
SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL „to, kad mes greičiausiai jiems patinkame“, - sako virtuvės šefas.
KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Virtuvėje dirba lojali komanda, kuri neina į kompromisą su kokybe. Pats Liutauras maistu domėjosi nuo vaikystės, mokėsi „Le Cordon Bleu“ mokykloje Meksike. Po studijų išvyko į Ispaniją, kur patirties sėmėsi trijų „Michelin“ žvaigždučių Martíno Berasatequi restorane ir vienos žvaigždutės „Kokotxa“ San Sebastiane. Ten subrendo mintis apie savo restoraną.
Nuotraukos Roberto Daskevičiaus