Nr. 21 Fabrikėlis

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE PO 3 METŲ. Dar vienas naujokas šių metų reitinge – „Fabrikėlis“. Save kūrybinėmis maisto dirbtuvėmis vadinantis restoranas startuoja 21 sąrašo vietoje.

3 ŽODŽIAI, GERIAUSIAI APIBŪDINANYIS RESTORANĄ sezoniška, artima, tvaru.

Faktai

ŠefasOvidijus Orenta
Restorano vadovasLukas Navalinskas
Virtuvės tipasvietinė, naujoji Baltijos virtuvė
Darbo laikasIII–V 17.00–23.00, VI 14.00–23.00
AdresasPasakų g. 9, Vilnius
Veikia nuo2021 m.
Užkandis vidutiniškai kainuoja8–12 eurų
Pagrindinis patiekalas vidutiniškai kainuoja26–34 eurus
Degustacinis meniu60 eurų asmeniui
Vienu metu čia telpa30 svečių
Vaikai laukiaminuo bet kurio amžiaus
Terasayra, 60 vietų
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsdraugiški terasoje

KODĖL VERTA APLANKYTI? „Kad kitam amplua atrastum pažįstamus ingredientus. Ragaudami patiekalus patirsite ir mano asmeninę gyvenimo kelionę, mano prisiminimus ar visai kitaip pamatysite įprastus ingredientus“, – sako restorano šefas Ovidijus Orenta.

Į restoraną „Fabrikėlis“ virto iš sumuštinių ir šaltibarščių kioskelio, kurį Ovidijus iš pradžių atidarė su verslo partneriu. Sulaukęs pasisekimo kioskelis tapo restoranu su didžiuliu kiemu, kuriame dauguma daiktų – prikelta antram gyvenimui. „Mūsų kieme, terasoje dauguma daiktų – jau kažkada naudoti, tokiais tvariais sprendimais mes didžiuojamės“, – mini restorano šefas.

KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI APIE MENIU? Virtuvės šefas pasakoja, kad atstovauja Baltijos šalių virtuvei – tai reiškia, kad meniu neišvysite egzotiškų produktų ar prieskonių, daug kas bus pažįstama, tik pateikta kitaip. „Čia atėjusiam svečiui reikėtų tikėtis aukščiausio lygio ingredientų, kurių apie 60 proc. sudaro ekologiška produkcija, kokybiškai paruošto maisto. Į patiekalus įdedame visą širdį – su kokia meile ūkininkai mums produktus užaugina, su tokia pat meile mes juos pagaminame“, – pabrėžia Ovidijus.

„Fabrikėlyje“ meniu kinta maždaug kas ketvirtį, tačiau mažesni pokyčiai įvyksta kur kas dažniau. Anot Ovidijaus, žiemos sezonas Lietuvoje tęsiasi iki pat balandžio galo ir nors nuo kovo prekybos centruose jau būna pavasaris, tikrame ūkyje jokio pavasario tuo metu dar nematyti ir jį lėkštėse svečiams restoranas dažniausiai pasiūlo gegužės pradžioje. „Vasarą meniu keičiame dukart, nes tiek visko yra ir sezonai labai trumpi, pavyzdžiui, uogų, žirnių – vos po tris savaites, tad norisi kad svečiai pajustų kuo daugiau vasaros“, – pasakoja virtuvės šefas. Kulinarinis restorano hitas – bulvių švilpikai su grybų įdaru, nors meniu jų galima rasti įdarytų įvairiausiais produktais.

SVEČIAI SUGRĮŽTA DĖL to, kad restorane, kaip sako jo šefas, „nėra jokių blizgučių“. Anot jo, čia svečiai gali tikėtis nuo A iki Ž sąžiningo požiūrio į svečią, daug atsidavimo, kai komanda neskaičiuoja darbo valandų.

KAS DIRBA VIRTUVĖJE? Ovidijus daug metų dirbo įvairiuose šalies restoranuose, didžiausią įtaką jam padarė „Džiaugsmo“ ir „Todá“ šefas Martynas Praškevičius. Virtuvės komandą – Eglę, Galiną, Karolį, Emilį ir Deivydą šefas vadina žmonėmis, kurie jam padeda įgyvendinti svajones.